Все повече и повече компании позволяват на своите служители поне

...
Все повече и повече компании позволяват на своите служители поне
Коментари Харесай

Компанията с 930 служители, която няма офис

Все повече и повече компании разрешават на своите чиновници най-малко един път в седмицата да работят от у дома. Какво ли обаче е да работиш за такава, която въобще няма физически офис, а с сътрудниците си поддържате връзка най-вече онлайн?

Точно подобен образец е Automattic, която е профилирана в създаването на програмен продукт. Мултинационалната компания има 930 чиновници и всички те работят от разстояние.

" Това е значима част от нашата просвета и никой даже не загатва концепцията за отварянето на офис ", споделя пред BBC Кейт Хюстън, която е началник на компанията.

" Ние сме влюбени в тази независимост и пътуваме, а да се срещаме и да си вършим общи завършения ", изяснява тя.

Automattic е една от дребното, само че увеличаващи се на брой компании, които избират да нямат централен офис. По-бързата интернет връзка, достъпността на приложенията за изпращане на известия и тези за видео диалози отстраняват нуждата от подобен за бизнеси в този бранш.

Принципът на работа на компанията е да наема чиновници на разнообразни местоположения, които могат да работят от у дома или от определени от тях споделени офис пространства.

Към днешна дата Automattic чиновници от 70 разнообразни страни. Вместо да заплаща за наемането на офис, управлението на сдружението регулярно заплаща самолетните билети на екипа си за проведените работни срещи.

Заедно с това компанията им отпуска средства да провеждат по този начин работното си място вкъщи, тъй че да имат всичко належащо да се трудят умерено там.

Също по този начин Automattic поема разноските им за питиета, в случай че хората изберат да работят в някое заведение или в споделено офис пространство. И въпреки всичко за компанията това излиза по-евтино от наемането на офис. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР