Все повече и повече екстремисти ще се завърнат в Германия

...
Все повече и повече екстремисти ще се завърнат в Германия
Коментари Харесай

Томас де Мезиер прогнозира увеличение на екстремистите във ФРГ


Все повече и повече екстремисти ще се завърнат в Германия в този момент, откакто групировката "Ислямска държава" е съвсем унищожена в Сирия и Ирак, предизвести немският вътрешен министър Томас де Мезиер по време на речта си пред Международната конференция по сигурността в Мюнхен.

"Тези, които прииждат в този момент са както подготвени терористи, по този начин и към този момент разочаровани от джихадистката идеология бойци. Ние би трябвало да се пригодим към обстоятелството, че задграничните бойци ще не престават да се връщат", посочи Де Мезиер.

Затова ръководителят на немското Министерство на вътрешните работи сложи битката с радикализацията преди всичко измежду ограниченията против тероризма.

"Осъзнаваме, че няма да спечелим тази битка като използваме оръжия. Виждаме по какъв начин процесът на радикализация протича точно в нашите страни. Изключително значимо е да премахнем изискванията, които водят до това “, разяснява още министърът. Като друга значима мярка той уточни "поддържането на демократичния ислям".

Междувременно министърът още веднъж призна, че доста радикали са се оказали в Европа смесвайки се с мигрантите.

"За страдание, това е правилно - измежду бежанците има доста терористи", сподели той. "Но е изключено да заявяваме, че в случай че я нямаше миграционната рецесия, нямаше да има и тероризъм".

Контраразузнаването на Федерална република Германия има данни за към 1 000 поданици на страната, които през последните години са напуснали Ирак и Сирия, с цел да вземат участие във военните интервенции на ислямистки групи и организации. Повечето от тях - към две трети – са немски жители с непознат генезис. Повече от 120 от тях са починали в Близкия и Средния изток, а към 300 са се завърнали на територията на Федералната република. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР