Все повече хотели изключват закуската от цената на нощувката и

...
Все повече хотели изключват закуската от цената на нощувката и
Коментари Харесай

Закуската се превърна в отделна екстра при повечето хотели у нас

Все повече хотели изключват закуската от цената на нощувката и я оферират като обособена екстра, откри " Телеграф “.

Във Видин от четири проучени хотела единствено в един тя е включена към цената на нощувката. В други пък изобщо не оферират тази екстра, а третият – против в допълнение възнаграждение. Така, с цел да може да се възползвате от менюто на хотела след нощувката, ще би трябвало да платите 8 лв..

В Пловдив също доста места за настаняване практикуват по този начин, в това число и такива с сан от четири звезди. Там желаят за утринното хранене 12 лв., а за използването на басейна на хотела още 14 лв..

Според специалисти тази наклонност се постанова в доста от местата за настаняване по образеца на жилищата, които се отдават чартърен за кратковременен престой. Някои стимулират изключването на този бонус като опция да не подвигат цените, защото и разноските за еленергия и поддръжка са се нараснали доста.

Кафе машина или кана за затопляне на вода за чай пък оферират някои от местата за настаняване като
бонус в стаите вместо закуска на блок маса в ресторанта.

Скок

Цените на нощувките пък варират от 20 до 40 лв. на човек, като по-скъпо излиза, в случай че хотелът предлага закуска към нощувката. Заради скока на цената на тока, газа и питателните артикули и хотелското настаняване е поскъпнало с сред 20 и 40%. Така, в случай че преди година можеше да се наеме двойна стая във Видин с включена закуска за 50 лв., то в този момент най-ниската цена за същото помещение е 60 лв., което е с 20% по-скъпо.

Ваучери



Системата с ваучерите за туризъм към момента не може да бъде употребена от работещи във компании, които заплащат с тях част от възнагражденията. Това оповестиха туроператори, хотелиери и ресторантьори, които чакаха рекламна и осведомителна акция от Министерството на туризма, представени от Травел нюз. Мярката беше гласувана в актуализацията на бюджета на страната за стимулиране за прилагане на туристически услуги и важи до края на годината, като преди този момент ваучерите можеха да се употребяват единствено за храна. По този метод би трябвало да бъде подкрепят най-засегнатият отрасъл от международната коронавирус пандемия. Към момента само в курортния комплекс Албена одобряват ваучери, само че единствено при доплащане на резервирани ваканции.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР