Все повече хората по улиците и площадите на много градове

...
Все повече хората по улиците и площадите на много градове
Коментари Харесай

”Оставка” огласява площадите на все повече градове /снимки/

Все повече хората по улиците и площадите на доста градове в страната излизат на митинги против държавното управление и прокуратурата. Вижте някои от градовете и какви са съответните претенции на хората в тях.
Протест против ръководството на България бе проведен за шеста поредна вечер в центъра на Русе .

" Протестирам от събота. Днес ми е пети ден. Ние доста закъсняхме. Срам ме е, тъй като през всичките тези години нищо не направихме за тази страна. Аз съм на 60 години и не виждам страната да се оправя. Става все по-зле. Няма нещо, което да ме радва. Промяната би трябвало да е сериозна, с цел да може да тръгнем напред ", сподели Светлозар Цонев - един от участниците в митинга.

Протестиращите издигнаха транспаранти с надписи - " Не ни пука за партии! Искаме персони! ", " Не сме платени! Мразим ви гратис! ", " Няма да емигрирам - тръгвате се вие ", като скандираха " Оставка! " и " Мафия! ". Недоволството продължи с шествие по централната пешеходна улица в града.

По-рано през днешния ден стана ясно, че русенската адвокатска гилдия е подкрепила позицията на пловдивските си сътрудници с искане за оставките на основния прокурор Иван Гешев и на министъра на правораздаването Данаил Кирилов.

Днешният митинг във Варна е пети подред и също е извънредно всеобщ. Вижте повече какво се случва във морския град ТУК.

Два митинга на едно и също място са проведени в Сливен .

Единият е под надпис „ Махане с ръка пред общината. “ Той стартира от 18.00 часа пред постройката на община Сливен.

За по-късен час бе плануван вторият озаглавен „ Протест против мафията “- 18.30 часа.

И двата митинга са проведени в обществените мрежи. Организиторите на втория, в страницата на събитието в обществените мрежи са оповестили, че той не е с партиен темперамент, а антимафиотски. Те приканват за кротичък митинг против кабинета Борисов, с главно искане - неговата оставка, както и участниците да се въздържат от политически пропаганди. “Нямаме потребност от водач, с цел да се самоорганизираме, “ се споделя още в обръщението до искащите да излязат на митинг довечера в Сливен. От на следващия ден до петък Демократична България провежда протестни шествия. Те започнаха в 18.30 и ще стартират от постройката на НТС до община Сливен.

Социалистите в Бургас приканиха своите съграждани в отворено писмо до медиите да поддържат и вземат участие в митингите с искане за оставка на държавното управление. А в Бургас митингът пред постройката на общината стартира в 18:00 часа. Той се провежда в обществените мрежи под мотото „ Срещу мафията “.

Първи стачкуващи се събраха в Шумен , където хората не стопират да отстояват настояванията си.

.

За трети следващ ден и пред постройката на Община Ловеч се събраха протестиращи против държавното управление.

" Протестираме срещу последните дейности на държавното управление и срещу корупцията, която е от доста време насам. Искаме промени в Конституцията, оставката на основния прокурор, на Бойко Борисов, Владислав Горанов, както и правораздаване и следствие на всички публични поръчки, на Ахмед Доган, Делян Пеевски и всички забъркани служители на реда, магистрати и прокурори в системата ", съобщи Джелал Моллов, един от протестиращите на площада, огромна част от които бяха младежи.

Те изявиха предпочитание във всеки град да се види, че има национална мощ. " Искаме обикновено ръководство. Алтернативата е в младежите и самодейността на всички българи. Искаме да махнем мафията от ръководството на страната. Много години търпяхме ", показаха още жителите, пристигнали да изразят недоволството си.

В Стара Загора десетки минаха през централната част на града, с искане за по-добър живот и бистрота на ръководството.

.

В 18 ч. пред Община Благоевград стартира четвъртият митинг с искане оставката на държавното управление и основния прокурор. След обичайния протест, на който всеки изрече претекстовете си за това искане, в 19 ч. стартира обичайното шествие до площад " Македония " и поклонението пред паметника на Гоце Делчев.

.

.
Снимки: Благоевград/ БГНЕС

Първи митинг против ръководството на България се организира в Търговище . Над 100 души се събраха на площад " Независимост " пред барелефа на Васил Левски, с цел да изразят недоволството си от обстоятелството, че не се усещат добре при сегашната власт.

Протестиращите желаеха оставка на Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев и на управлението на Министерство на вътрешните работи.

Организаторите на митинга - Деница Костова и Кръстьо Кръстев, поведоха хората с развети флагове към централния площад " Свобода ", където са постройките на регионалната администрация и общинската администрация.

" Тук сме, с цел да подкрепим градовете от цялата страна, поданици на които излизат за поредна вечер на митинг. Тук сме, тъй като ни възмути полицейското принуждение против протестиращи в столицата.Тук сме, тъй като прокуратурата се трансформира в оръжие в ръцете на властта, за почистване на политически сметки ", споделя пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Деница Костова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР