Все повече хора започват да подхождат съзнателно към всички аспекти

...
Все повече хора започват да подхождат съзнателно към всички аспекти
Коментари Харесай

Има ли бъдеще моногамията?

Все повече хора стартират да подхождат умишлено към всички аспекти на живота, в това число и към връзките, затова през днешния ден въпросът дали моногамията е надживяла себе си става все по-актуален. може би е най-практичната наклонност в днешния динамичен свят? " " търси отговор от психолог.
Нашите баби и дядовци са живели в друга обществена среда. В обществото само обликът на фамилна конструкция се считал за допустим. Влюбените би трябвало да се оженят, да имат деца и да останат правилни един на различен, до момента в който гибелта ги раздели. За това се споделя в доста сантиментални истории. И внезапно задухва вятъра на смяната, който води до. Свободна обич, хипита, другарство, тъждество. И главното - свободен секс.
Има опити за основаване на комуни, където няма разделяне на двойки, освен във връзка с пола или фамилията, само че даже и родителството: раждат се деца и всички членове на общността са ангажирани с тяхното образование.
Светът продължава да се трансформира, в този момент търсим баланс сред крайностите. Хората към този момент не желаят неразумно да възприемат метода на живот на своите родители, баби и дядовци. Но към този момент не постоянно е ясно по какъв начин да живеем по друг метод. И по какъв начин може да наподобява методът на създаване на семейство в актуалното общество?
На първо място, дано поговорим за обстоятелството, че моногамията в началото е опит за прекосяване към по-цивилизован метод на общуване в процеса на еволюционното развиване на човешкия тип. Има причини, че не ни е присъща от природата, че ние като животните не би трябвало да се ограничаваме в границите на „ един сътрудник за цялостен живот “. В реалност, в животинското царство, като предписание, мъжкият се стреми да съобщи гените си на допустимо най-вече дами. За женските задачата е друга - да изберат най-хубавия мъж за потомството си, да раждат дребни и да обезпечат тяхното оцеляване и сигурност. Тук е убеждението, че дамите са по-склонни към моногамни връзки, в сравнение с мъжете, защото това обезпечава по-голяма възможност да се грижат за децата.
Въпреки това, в актуалния свят постоянно има вид на по този начин наречената „ матрьошка “ - баба, майка, щерка. В логиката на психиката има такива фамилни системи, които включват мъжете единствено за размножаване и по-късно ги изключват от фамилията и възпитанието на детето. Затова в този момент концепцията, че женате и нейните деца няма да оцелеят без мъж губи своята новост, тъй като към този момент не е нужно да ловиш мамут и да се предпазваш от диви животни.
Това сигурно има смисъл. Но би трябвало да се добави, че моногамните двойки се срещат при животните. Всичко зависи от съответния тип. Човекът като тип оцелява и образува огромни обществени групи. И с цел да оцелеем, ние развиваме способността да си взаимодействаме, да оказваме помощ и да се свързваме между тях. В момента способността да образува обвързаност и близки взаимоотношения значително дефинира живота на индивида от позиция на неговата душeвност.
 Ето къде се крие тайната на моногамията Ето къде се крие тайната на моногамията
В хода на еволюцията човешкият нос е спрял да възприема половите феромони на другите хора и тъкмо това е разрешило на Homo sapiens да с...
Човек се учи от детството да построява взаимоотношения. От позиция на актуалната логика на психиката, по какъв начин това се случва в фамилията му, какъв опит и образец получава, дефинира всички негови взаимоотношения в бъдеще - както в фамилията, по този начин и в работата. Ако околните връзки за него са били свързани с топлота, обич, взаимно почитание и поддръжка, той ще се стреми да откри половинка за себе си в зрелост. Той ще може да построи трайна удовлетворяваща връзка с сътрудник. Ако опитът в връзките със значими хора е бил травматичен, тогава може да бъде доста мъчно да остане в каквато и да е връзка.
Ето за какво моногамията, като се има поради изборът, не постоянно устоя инспекцията на времето. Двойките се разделят, а някои по принцип стават неспособни да изградят и да останат във връзка. Нашите несъзнателни спорове не престават да живеят в нас и постоянно управляват живота ни.
Желанието за промяна на сътрудници и преустановяване на връзките постоянно се движи от боязън от непосредственост. И колкото по-често се случват сходни скокове от връзка към връзка, това значи, че по-несигурно е било прекарването на най-ранната обвързаност.
В днешно време имаме голям плюс - можем да избираме с кого и по кое време да влезем във връзка, по кое време да я прекратим. В обществото процентът на разводите е толкоз висок, че в този момент няма да изненадате никого с това. Статутът на разведена жена към този момент не се трансформира в клеймо както преди. И това е прелестно - човек постоянно би трябвало да има избор. Но от време на време е потребно да помислим какво тъкмо и по каква причина в действителност избираме...
Ето за какво наклонността на поредна моногамия е толкоз настояща в този момент. Тоест човек основава моногамна двойка единствено с един сътрудник вечно. Понякога в продължение на няколко години или даже десетилетия. Но в случай че нещо не се получи, имаме опцията да се разделим и да получим късмет да изградим ново семейство, по-щастлива връзка.
 Моногамията зависи от любовния хормон окситоцин Моногамията зависи от " любовния хормон " окситоцин
Моногамията при хората зависи от " любовния хормон " окситоцин, който оказва помощ за основаването на връзката сред майката и детето, заяви ЮП...
Ако се замислите, е най-често срещаната спънка пред моногамната връзка. Става явно, че ненаситното полово увлечение към различен човек става причина за невярност. Най-често това е резултат от към този момент продължителна неудовлетворенст в актуалната връзка. И както казахме нагоре, това може да е обвързвано с вида връзка, която сме наследили от родителското семейство.
Ние не се свързваме с някого и не влизаме в моногамия, тъй като желаеме да вършим секс със един човек през останалата част от дните си. Хората желаят непоклатимост, желаят доверие. В дълготрайната връзка с един сътрудник можете да се задълбочите, да изградите и да намерите такава непосредственост, както психическа, по този начин и физическа), която може да бъде реализирана единствено след години взаимен живот, шерване на общи наслади и скърби. Не е загадка, че сексът с един сътрудник става по-отворен и по-дълбок, в сравнение с с някой, който не познаваме толкоз добре.
И макар многото преимущества на моногамната връзка, в това число материални и ежедневни, може да е мъчно да останете в такава връзка. И тайната е да бъдеш кадърен да се довериш на самия себе си и да бъдеш прям със себе си. Ако приказваме за зрял и душевен постоянен човек, тогава изневярата е въпрос на умишлен избор.. В последна сметка предпочитам да съм с някого не тъй като с различен не е разрешено, а тъй като това е значимо за мен.
Ето за какво концепцията за моногамна връзка е настояща и до през днешния ден. Едва в този момент хората могат да го изберат умишлено, като се концентрират не върху външни аргументи, а върху вътрешната си потребност от обич и непосредственост.
* Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР