Все повече хора в Гърция се включват в протестите срещу

...
Все повече хора в Гърция се включват в протестите срещу
Коментари Харесай

След влаковата катастрофа: Продължават стачките в Гърция

Все повече хора в Гърция се включват в митингите против положението на железопътната мрежа в страната след влаковата злополука във вторник вечерта, при която починаха минимум 57 души, съобщи ДПА.
 
Железопътните служащи в цялата страна излязоха през днешния ден за втори следващ ден в 24-часова стачка, оповестиха от техния профсъюз. 

На фона на шока и скръбта в страната, в която е разгласен тридневен народен печал , фамилиите и приятелите на починалите обявиха, че желаят отговори на въпроса по какъв начин е могла да се случи такава злополука.
 Българска телеграфна агенция
Няколко хиляди души излязоха нощес по улиците на Атина и Солун, с цел да стачкуват против гръцките железници, за които се твърди, че са рискови и в неприятно положение. Някои от тях хвърляха коктейли " Молотов " по полицията. По-късно вечерта обстановката се успокои. 

За през днешния ден в Атина са планувани още два протестни митинга, по обяд и вечерта.

Очаква се интервенцията по изваждането на телата на починалите от авариралите във вторник влакове в Гърция да приключи през днешния ден по обяд, заяви телевизия Скай.

Властите проверяват опцията бутилките с газ, открити на мястото на злополуката, да са причина за детонацията , последвала конфликта. Намерени са две бутилки и се ревизира дали те са принадлежали на вагон-ресторанта и дали е имало и други. 

По последни данни са открити останките на 57 починали, до момента в който в полицията са декларирани 56 души в неопределеност, т.е. телата са с едно повече от търсените. Както оповестиха нощес от полицията, има възможност във влака да е пътувал някой, който не е разгласен от околните си за търсене.

Ранените на болнично лекуване сега са 48 , от които шестима в интензивно поделение.

Продължават напъните за идентифициране на телата на починалите. По сведения на Скай към този момент са разпознати останките на 32 от починалите и е почнало информирането на фамилиите им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР