Все повече хора в България се интересуват от електромобили. Някои

...
Все повече хора в България се интересуват от електромобили. Някои
Коментари Харесай

Звездите полудяха по коли на ток

Все повече хора в България се интересуват от електрически автомобили. Някои го вършат поради модата, други – поради по-ниските разноски за зареждане и безплатното паркиране в центъра на София, а трети просто желаят да са еко. Тази наклонност не подмина и родните звезди, които постепенно, само че несъмнено също сменят бензиновите и дизеловите си возила с такива на ток, написа „ Уикенд ”.

Пръв обърна тил на колите с стандартни мотори тв продуцентът Иван Христов. Екранната половинка на Андрей мисли с няколко хода напред и от над 4 години не се тормози от хвърчащи до небесата цени на горива. Иван кара тъмносин джип „ Тесла Модел Х ”, който закупи още в края на 2018 година Мъжът на Ирина Тенчева бе измежду първите 100 българи, които имат колата на Илон Мъск. За удоволствието продуцентът брои към 250 000 лв.. Иван поведе крайник измежду родните звезди, които последователно се преориентират към возилата на ток.



Иван Христов поведе крайник с електрическите автомобили у нас

След него с чисто нова бяла „ Тесла ” се снабди и основателят на славното в миналото супершоу „ Невада “ Димитър Станчев. Бизнесменът има водач, който го разкарва из София. Станчев се е спрял на „ Тесла Модел S ”. Модерното возило е създадено в Калифорния от компанията на американския магнат Мъск.

„ Електромобилът изминава 450 км с едно зареждане. Има автопилот, с който може да се движи самичък, да завива и стопира на светофари ”, коментират експерти. Колата форсира до 96 км/ч за 3,2 секунди. Моделът е екологичен и пестелив, съвсем няма разноски за поддръжка, няма налог, гражданската отговорност е към 230 лева и може да употребява безвъзмездна „ синя зона ” в цяла Европа.



Димитър Станчев се е спрял на „ Тесла Модел S ”

Припомняме, че Станчев основава супершоу „ Невада ” през 1993 година Той е негов продуцент, а в разнообразни функции се изявяват Къци Вапцаров, Румен Луканов, Ива Екимова, Гала и Албена Вулева. Именно в предаването Станчев среща любовта в лицето на момичето на шанса Ася Петрова, за която по-късно се и дами. През 1997 година тя става водеща на шоуто „ Такси ”, което наследява „ Невада ”. Следват години на телевизионно мъртвило и няколко неосъществени плана, преди през 2005 година Станчев да стане шеф на музикалното риалити „ Стар Академи ”, което просъществува единствено един сезон в ефира на Нова тв. Днес той е надалеч от малкия екран и се занимава с бизнес, като не мисли да се завръща към дребния екран и продуцентството.

Актьорът Александър Сано е идващият, който се метна на кола, която не се нуждае от бензин или дизел. Преди няколко години геният подкара джип „ Киа Ниро “ на ток. За автомобила брои над 50 000 лв.. Базовата цена на колата е малко под 40 бона. Сано желал вътре да има няколко спомагателни улеснения - кожен салон, панорамен покрив и още екстри. Това оскъпило возилото, само че не било проблем за артиста, който постоянно е казвал, че има задоволително пари, с цел да живее добре. Александър не е от актьорите, които се оплакват, че нямат средства, нито пък се облича в „ Баленсиага “, „ Диор “ и „ Шанел “. Точно преди година мъжът на някогашната гимнастичка Нели Атанасова призна, че месечният му приход е 9000 лева Звездата от „ Под прикритие “ мисли и за природата и не желае да замърсява околната среда. Затова избира джипът му да е на ток.



Александър Сано е огромен почитател на колите на ток

Според Сано в електрическите автомобили е бъдещето. Огромен плюс е, че с новата си кола артистът може да стопира, без да заплаща синя зона. Както е известно, в София електрическите автомобили паркират гратис в центъра и околията. Малко повече от 4 години след покупката на електричката Среброто от паметната група „ Братя Мангасарян “ по никакъв начин не съжалява за изхарчените си пари за возило – в противен случай, постоянно популяризира колите на ток. „ Аз съм малко като еретик на тази тематика “ – признава артистът, който не крие, че единствено за първите 3 години е навъртял над 100 000 км. Вече четвърта година пътува на ток и даже убеждава приятеля си Ваня Джаферович да си вземе същото возило.



Семейство Джаферович пътуваха с електричката до Загреб

„ Толкова сме щастливи през днешния ден с Ваня. Взехме най-правилното решение. Този автомобил е нашата инвестиция за един по-чист свят за нас и децата ни. И не, това не е рекламен пост, не е подарен автомобил! Вложили сме персонални средства, а влагането на средства в автомобил не е инвестиция, само че в този случай е инвестиция във всичко. Благодарим на Александър Сано за това, че ни насочи в тази посока ” – написа в края на 2020 година Жени Джаферович и гордо театралничи с новия им електрически автомобил. Семейството се придвижва с „ Киа Ниро ”. Возилото им е решено в бял цвят и даже по време на пандемията пътуваха с електричката до Загреб. Тогава семейството призна, че е икономисала доста пари от гориво, като единственото стеснение е това, че са чакали на зарядните станции, само че даже и това не би ги отказало от напредването на ток.

Преди известно време Сашо Кадиев също подкара БМВ на ток. Синът на Катето Евро крие навръх кой модел се е спрял, само че издаде, че се придвижва с електрическа кола. Наскоро водещият на „ Преди обед ” се оплака, че е закъсал за ток в Северна България. „ Викат ми Сашо Екото. Тръгвам на 100% батерия, заредил съм си и си карам до Козлодуй. Стигам в Козлодуй на 50% батерия и си крещя идеално, ще мога да си се върна “, обясни тогава той. Кадиев обаче не бил ревизирал, че в Северозападна България липсват мощни зарядни станции. „ Има, само че от бавните, 11 киловата “, призна водещият. Но най-забавното занапред следва: „ Аз съм на АЕЦ-а, отивам да играя в Дома на енергетика с електрическа кола, която обаче не може да зареди, с цел да се прибера в точния момент в София ”. Екранната половинка на Деси Стоянова въпреки всичко съумява да откри една от бавните станции, само че откакто вкарва кабела, схваща, че няма време да чака.



Сашо Кадиев крие БМВ-то, което кара

Сашо потегля, само че електрониката на автомобила към този момент е взела под внимание рухването на външната температура и нарасналата консумация и даже навигацията предизвестява, че мечтаната дестинация не може да бъде достигната. „ В първия миг малко се тормозих, обаче след това си крещя – ще викна пътна помощ, загасих климатика, сложих единствено на къси да свети “, споделя той. Кадиев продължава постепенно към София, само че вижда, че без спирка за зареждане няма да стигне. Спира на бензиностанция във Враца, където инцидентно среща момче, което го упътва към друга бензиностанция с налична бърза зарядна станция. Втората бензиностанция обаче тъкмо затваря. Един от чиновниците познава звездата от телевизионния ефир и се обажда на шефа си, който разрешава обектът да работи още 40 минути след края на работното време (в 23 часа), с цел да може Кадиев да вдигне заряда и да се прибере наред в столицата. След голям брой премеждия и много дълго пътешестване Сашо въпреки всичко достигнал София и си отдъхнал. Актьорът и тв водещ не се е отказал от возилото си на ток, с което се придвижва в София, само че доста внимава при по-далечни пътувания и не рискува да кара към градове, където няма зарядни станции.

Следващият, който се подреди с кола на ток, е Наум Шопов. Актьорът си купи бяла „ Тесла Модел 3 ”, като причина за промяната на возилото той посочи скъпия бензин. „ Искахме да усъвършенстваме бюджета си и да продадем едната от колите си, като си купим нова и по-икономична. Какъв по-добър избор от „ Тесла ”?! Едно от най-хубавите неща е, че нямаш ключове – те са в мобилния телефон. Това, несъмнено, имат и други коли, само че тук е на друга степен. Чрез приложението мога да я управлявам от разстояние. Например да трансформира температурата й. Ако сте човек с закрепен работен ден, каквито Теа и аз не сме, можете да настроите колата да е подготвена всяка заран в 8 ч. – и като батерия, и като улеснения. Тоест зимата я подготвяте да е топла, а лятото – прохладна... Возилото разполага и с още една функционалност – може да пуска всевъзможни звуци, които да се чуват отвън нея ”, съобщи синът на артиста Христо Шопов, който е върл автоманиак. Цената на колата варира сред 60 000 и 100 000 лв. според от положението и годината й на произвеждане. Звездата от „ Откраднат живот ” е броил към 100 000 лв., като не крие, че автомобилът му е втора ръка, само че на към година-две. Наум и Теа са извънредно удовлетворени от колата и не стопират да се хвалят какъв брой хиляди са икономисали от скъпо гориво.



Наум Шопов не крие пристрастеността си към колите, изключително белите

Преди няколко месеца красивата Жасмина Тошкова – Маджид, която стана известна като секси асистентката на Румен Луканов от „ Сделка или не ”, се снабди с нов „ Мерцедес EQS ”. Това е първият напълно електрически първокласен седан на автомобилния колос, чиято премиера у нас бе преди по-малко от година. Блондинката пък е измежду първите притежателки на скъпарското возило, чиято цена е към 300 000 лв.. S-класата на Жаси може да изкара с едно зареждане пробег до 770 километра, а мощността й е цели 523 к.с. Красавицата сама се похвали с колата в обществените мрежи. Автомобилът е подарък за многодетната майка от брачна половинка й – милионера Ариф Маджид, който държи лиценза за KFC, веригата в предлагането и приготвянето на риба Nordsee и „ Дънкин Донътс ”.



Жасмина Тошкова кара „ Мерцедес EQS ”

Същата кола има в гаража си и Антония Петрова, която не подчертава постоянно над колите на фамилията. Съседи на миската издадоха пред „ Уикенд ”, че преди няколко месеца мъжът на русокоската й е подарил „ Мерцедес EQS ”.

Последният, който се снабди с кола на ток, е „ ергенът ” Виктор Стоянов. От няколко месеца мачото движи с „ Тесла Модел 3 ”. Красавецът се е спрял на видим червен цвят, само че и той не обича да се хвали с автомобила си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР