Все повече хора смятат, че правителството ще изкара пълен мандат.

...
Все повече хора смятат, че правителството ще изкара пълен мандат.
Коментари Харесай

57% смятат, че правителството ще изкара пълен мандат

Все повече хора считат, че държавното управление ще изкара цялостен мандат. Борисов продължава да е най-одобряваният партиен водач.

Това демонстрира социологическо изследване на " Тренд ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните партийни водачи и други настоящи тематики.

Мнозинството от хората поддържат намаляването на държавната дотация за партиите, само че съвсем половината българи са на мнение, че по този начин партиите ще станат по-зависими от бизнеса.

Проучването е направено в интервала 9-16 юли 2019 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " измежду 1010 пълнолетни жители.

Оптимистично настроените доближават до 55%, а песимистите спадат до 35%. Според социолозите, отпускарският сезон също дава избрана положителна настройка.

57% от запитаните считат, че държавното управление ще изкара цялостен мандат, тъй като ГЕРБ победиха на изборите за европарламент от 26 юли. На противоположното мнение са една пета от запитаните.

Премиерът Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният партиен водач с 36% позитивно отношение. Освен него в първата петица по позитивно отношение са Красимир Каракачанов (29%), Корнелия Нинова (24%), Веселин Марешки (24%) и Татяна Дончева (19%).

Най-малко доверие имат Христо Иванов (10%), Мустафа Карадайъ (10%), Румен Христов (9%), Румен Петков (9%), Костадин Костадинов (8%) и Атанас Атанасов (7%).

Най-неразпознаваеми са Костадин Костадинов (45%) и Румен Христов (42%).

69% от всички българи поддържат самодейността на ГЕРБ за понижаване на държавната дотация за партиите на 1 лев на получен глас. 14% не поддържат това решение.

На затворен въпрос какъв брой би трябвало да получават партиите като дотация от страната, най-голям % събира опцията 1 лев (42%), а 25% считат, че партиите не би трябвало да получават пари от страната. Само 2% са на мнение, че партиите би трябвало да получават повече от 7 лв. на получен глас на избори.

Въпреки внушителното болшинство, което поддържа намаляването на държавните дотации за партиите, 47% от интервюираните са на мнение, че с това решение партиите ще станат по-зависими от бизнеса, а 26% считат, че няма да станат по-зависими. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР