Все повече хора резервират своите почивки онлайн - избират си

...
Все повече хора резервират своите почивки онлайн - избират си
Коментари Харесай

Рисковете при онлайн резервациите - как да ги избегнем

Все повече хора резервират своите почивки онлайн - избират си хотели и купуват самолетни билети. Много постоянно в интернет виждаме примамливи предложения за почивки, както в страната, по този начин и в чужбина. И хората желаят да се възползват от тях. Но това крие и опасности.

Първият потребен съвет, при организирането на отмора в чужбина, е потребителите да употребяват познати платформи или места. Освен инспекция на даден оферта в други уеб сайтове, би трябвало да се види и какви са отзивите. Важно е да четем и дребния шрифт в офертата. Можем да попаднем на преференциална оферта, само че към нея да върви и спомагателна такса, която е скрита. Например 50 евро за разчистване на стаята. Това сподели Игнат Арсенов, шеф на Европейския потребителски център в България.

Хората би трябвало да знаят, че въпреки и да употребяват дадена платформа, договорът се подписва непосредствено с хотела, т.е., хотелът е виновен за осъществяването на контракта. Затова би трябвало доста деликатно да четат изискванията, тъй като тук няма 14-дневен период за право на отвод. В момента, в който натиснем „ заплати “ или „ резервирай “, нямаме право на отвод и в случай че се откажем, това би ни коствало пари.

Какво още би трябвало да знаем, ползвайки платформите в интернет - чуйте от репортажа на Добромира Мицева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР