Все повече хора по света попадат зад решетки. Според Института

...
Все повече хора по света попадат зад решетки. Според Института
Коментари Харесай

Вижте най-лошите и най-добрите затвори в света

Все повече хора по света попадат зад решетки. Според Института за проучване на наказателната политика над 10,35 милиона души са арестувани или лишени от независимост във всеки един миг.

ВИЖТЕ НАЙ-ЛОШИТЕ И НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАТВОРИ В СВЕТА

В съпоставяне с 2000 година общият брой на дамите в пандизите е повишен с към 50%, до момента в който този на мъжете се е нараснал с 18%, показва BoredPanda.

Румъния и Литва помагали на Централно разузнавателно управление на САЩ да изтезава пандизчии

В Йемен пекат арестанти на „ грил “, Съединени американски щати вземат участие

Бягства от пандиза, които ще бъдат запомнени вечно

Всъщност броят на пандизчиите, като дял от популацията, варира доста. В Съединени американски щати да вземем за пример има 698 пандизчии на всеки 100 000 жители, в Дания – 61, в Русия – 409, в България – 138.

Условията също са много разнообразни. В някои затвори арестуваните имат достъп до музикални принадлежности и видеоигри, а в други би трябвало да се борят между тях за тоалетна хартия.

В България изискванията в пандизите не престават да бъдат едни от най-лошите в границите на Европейския съюз, макар че са напряко първокласни спрямо тези в Южна Америка.

Парадоксално само че един от най-ефективните затвори в света се намира в Африка. В „ Лузира” в Уганда експанзията е по-скоро изключение, а интеграцията в обществото след освобождението на арестуваните е извънредно сполучлива.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР