Все повече хора осъзнават ползите от предвижване с тротинетки или

...
Все повече хора осъзнават ползите от предвижване с тротинетки или
Коментари Харесай

Lumos Matrix - футуристична каска за феновете на тротинетките и велосипедите

Все повече хора осъзнават изгодите от предвижване с тротинетки или колела в градска среда, само че в същото време пораства и броят на случаите с сходни возила.

Светлоотразителните жилетки и стикери не всеки път оказват помощ, а ръкомахането при правенето на маневри постоянно се трансформира в причина за загуба на надзор и произшествия.

Да не приказваме, че някои хора към момента не правят оценка и изгодите от носенето на каска, което е безусловно противопоказно, даже при придвижване в парка или по-ненатоварени квартални улици.

Каската Lumos Matrix е еднопосочно решение за всеки от тези проблеми и несъмнено наподобява като артикул, който добре би се вписал в бъдещето на градската подвижност.
 Снимка 446995

Шлемът е оборудван със мощни предни светлини, които могат да бъдат контролирани, само че същинската атракция са всичките 77 LED диода в задната страна на каската.

Интензитетът на диодите може да бъде програмиран посредством мобилно приложение, както и честотата на намигване.

Те обаче могат да служат и като мигачи, стоп светлини и даже спешни светлини, като ръководството се случва посредством малко отдалечено, което може да бъде прикачено към кормилото на велосипед или тротинетка.

Хората с Apple Watch пък могат да ръководят шлема с минимални жестове на ръцете.
 Снимка 446994

Apple в действителност са и формален сътрудник на компанията Lumos и продават каската в някои от магазините си на запад, както и в формалния си уеб страница.

Единствената пречка е, че каската коства почти колкото нов велосипед и се продава на цена от 250 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР