Все повече хора живеят в бедност в Германия след кризата,

...
Все повече хора живеят в бедност в Германия след кризата,
Коментари Харесай

Германия: Все повече хора живеят в бедност

Все повече хора живеят в беднотия в Германия след рецесията, провокирана от пандемията. Това демонстрира нов отчет на немска филантропична организация за обществена помощ.

Броят на хората, изложени на риск от беднотия в Германия, е достигнал нов връх. Необходим е пакет от целеви облекчения за семействата с ниски приходи, съобщи Улрих Шнайдер, основен изпълнителен шеф на организацията за обществена помощ. Според отчета 13.8 милиона души живеят под прага на бедността сега. Това са с 600 000 повече от интервала преди пандемията.

Инфлацията може да утежни обстановката

Всяка година Огранизацията за обществена помощ разгласява подобен отчет, в който са употребявани данни от Федералната статистическа работа. " Констатациите са шокиращи, икономическите последствия от пандемията към този момент се демонстрират в цялостна степен ", споделя Шнайдер. Никога до момента бедността не се е разпространявала толкоз бързо. От организацията се притесняват, че актуалната висока инфлация може в допълнение да утежни обстановката.

Нужда от нови ограничения

Процентът на риск от беднотия демонстрира какъв брой души се постанова да живеят с по-малко от 60% от междинния приход. Съществуват огромни районни разлики: В Бавария и Баден-Вюртемберг този % е под 14%, а в Бремен - 28%. Пакетът от ограничения на федералното държавно управление не е обективен и е непълен, считат от асоциацията. " Пандемиите и инфлацията не засягат всички еднообразно ", споделя Шнайдер. Само два милиарда евро са били ориентирани към семействата с ниски приходи - от общо 29 милиарда евро. Поради това е нужен нов пакет от ограничения. По-специално би трябвало да се вземат поради главното подкрепяне на приходите, жилищните помощи и закона за подкрепяне на образованието, сподели Шнайдер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР