Все повече хора използват маски срещу мръсния въздух. Те обаче

...
Все повече хора използват маски срещу мръсния въздух. Те обаче
Коментари Харесай

Пулмологът: Ползвайте маски срещу мръсния въздух

Все повече хора употребяват маски против мръсния въздух. Те обаче могат да ни предпазят, единствено в случай че са сертифицирани. Това сподели в " Сутрешния блок " на Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев, шеф на функционалното поделение към Медицинския институт към Министерство на вътрешните работи.

Маската е самостоятелно решение за някои детайли от замърсяването на въздуха, най-много за така наречен фини прахови частици. И те са решение единствено когато маската е сертифицирана. Защото маски има разнородни, само че единствено някои защищават от опцията да влязат тези най-малки частици. И точно тъй като те са дребни, всяка междина, която има сред маската и лицето, може да служи като място, от където да влязат тези частици, разяснява доктор Сидимчиев. Тези маски имат пластина от горната страна, която разрешава доста компактно да се прилепи към носа и имат два броя лентички, които дърпат изпод и от горната страна.

На маските написа постоянно сертификацията за какъв вид прахуляк са, добави специалистът. Когато написа " FFP3 ", това е европейският стандарт за отбрана от фини прахови частици. Такива маски нормално се употребяват в строителството и в други действия, където се генерира доста прахуляк, само че когато имаме прахуляк и в околната среда, могат да се употребяват.

Докато превозът е целогодишен проблем, битовото замърсяване е зимно време. За страдание, една печка генерира сред 13 и 15 пъти повече от един автомобил. Така че в действителност през зимата, когато в София се включат към 50 000 печки в допълнение, това значи към 900 000 автомобила все едно са влезнали в допълнение. Удвояваме трафика. Това е повода през зимния интервал равнището на замърсяване да е толкоз високо.

Докторът означи, че зимно време и замърсяването, и инфекциите се усилват и напомни, че по-високото равнище на замърсяване усилва вероятността да бъдем атакувани от инфекции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР