Все повече хора използват Интернет докато са на път или

...
Все повече хора използват Интернет докато са на път или
Коментари Харесай

Ползването на VPN услуги пази онлайн профилите ви

Все повече хора употребяват Интернет до момента в който са на път или на обществени места. Всъщност, достъпът до Интернет през мобилно устройство като смарт телефон, таблет или преносим компютър е вероятен съвсем на всички места в градска среда.

Възможността да се употребява Интернет връзка съвсем на всички места отваря доста благоприятни условия за работа и развлечение онлайн, само че и основава доста проблеми с кибер-сигурността. Отваряме електронната си поща на път, редактираме документи до момента в който сме в кафенето или посещаваме уеб сайтове за забавление като онлайн казино JackpotCity България, до момента в който седим с другари на открито, което е освен комфортно, само че може да бъде и прелестно.

Публичните Wi-Fi мрежи обаче могат да са проблематични, когато става въпрос за вашата онлайн сигурност и сигурността на вашите устройства и онлайн профили. И един от методите за решаването на този проблем е потреблението на виртуални частни мрежи или VPN услуги (VPN, VirtualPrivateNetwork).


Image source: unsplash.com

 

Какво е VPN?

Виртуалната частна мрежа VPN е компютърна мрежа, в която се основава предпазена среда за връзка сред устройства, които се свързват между тях в обществена мрежа, която от своя страна не е задоволително предпазена против достъп извън.

Например, когато проверявате пощата си или се забавлявате онлайн, употребявайки обществената мрежа в парк, кафене или в хотела, устройството ви се свързва към мрежа, която не е предпазена с ключова дума и употребява протоколи за връзка, които не са криптирани.

Добрата VPN стратегия отстранява тъкмо тези дефекти на обществените мрежи – основава криптирана среда, в която работи вашето устройство и по този метод външен наблюдаващ не може да „ прочете “ вашия трафик или да „ види “ кое е вашето устройство в световната мрежа.

Защо да ползвате VPN услуги

Кибер офанзивите против самостоятелни и институционални Интернет консуматори освен стават по-чести, само че могат да доведат и до парализиране на активността на цели администрации, какво остава за вашите онлайн профили в банки, уеб сайтове за свободното време или онлайн услуги.

VPN услугите не са антивирусни стратегии, въпреки че някои от тях имат и подобен модул, нито могат да предотвратят инфектирането на смарт телефона или преносимия компютър ви, в случай че кликнете на инфектирана връзка в мрежата. Те обаче ви защищават против нежелано следене на трафика ви в Интернет и вършат устройството ви относително невидимо за злонамерени хакери.

Има и други аргументи да ползвате VPN когато сте на път и по-специално, когато пътувате отвън България. Много онлайн услуги ползват гео-ограничения за достъп до техните сървъри, което пък значи, че дадена услуга на която сте клиент, може да бъде недостъпна в избрана страна или въобще отвън страната, в която сте се записали.

По този метод VPN софтуерът ви оказва помощ да имате достъп до онлайн услуги като Netflix, Hulu или HBONow на всички места по света. Всъщност доста платени услуги, онлайн
казина и онлайн радиостанции блокират достъпа до техните сървъри на районен принцип и единственият метод да влезете в техния уебсайт, когато сте в чужбина си остава използването на VPN.

Можем ли без VPN

Един напреднал консуматор би могъл да се оправи относително сполучливо и без да конфигурира VPN програмен продукт на устройствата, които употребява, само че VPN услугите оферират доста преимущества даже и за експерти.

На първо място, една добра VPN стратегия автоматизира процедурите за безвреден достъп до Интернет през обществени мрежи. Тези софтуери имат да вземем за пример функционалност да изключват Интернет връзката, в случай че самата стратегия „ увисне “ и надлежно трафикът ви не е изяло криптиран. По този метод имате постоянно предпазена онлайн връзка и не се грижите непрекъснато за вашите Интернет настройки.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР