Все повече групи от козметичния бранш се насочват към партньорства

...
Все повече групи от козметичния бранш се насочват към партньорства
Коментари Харесай

L`Oreal купува технологичния стартъп за дигитално разкрасяване ModiFace

Все повече групи от козметичния отрасъл се насочват към партньорства с софтуерни стартъпи

" ModiFace ще ускори цифровите позиции на L`Oreal. "
Реймънд Джеймс, анализатор в Marion Boucheron Още по тематиката
L’Oréal е подготвена да си върне каузи на Nestlé в компанията против 23 милиарда евро

Козметичната компания има подготвеност да изкупи назад 23%, благосъстоятелност сега на швейцарското сдружение
12 фев 2018
Pfizer обмисля да продаде бизнеса си за артикули за грижа за здравето

Решението е част от тактиката на фармацевтичната компания
11 окт 2017
L`Oreal обмисля продажба на английското си отделение Body Shop

Френската козметична компания чака да получи 1 милиарда евро от договорката
8 фев 2017 Най-големият козметичен тръст в света – френската компания L’Oreal, купува канадската софтуерна група за създаване на новаторски артикули за хубост ModiFace. Сделката, чиято цена не е оповестена, е част от тактиката на L’Oreal за придобиването на софтуерни стартъпи. Това потвърдиха от коземетичния колос в петък, написа Financial Times.

Дигитална смяна

ModiFace създава 3D виртуални технологии за разкрасяване и артикули за диагностика на положението на кожата с изкуствен интелект. Все повече компании от козметичната промишленост се ориентират към софтуерни нововъведения, като съглашението сред двете групи удостоверява наклонността.

Любомира Рочет, основен шеф на цифровата дивизия в L’Oreal, разяснява, че придобиването на ModiFace " ще докара до преоткриването на нови новаторски услуги в сектора, посредством които потребителите ще имат по-голям избор ". Според нея козметичната промишленост ще се промени през идващите години. Рочет изясни, че идната стъпка от цифровата им тактика е да обезпечат виртуални проби на потребителите за марките Lancome и Yves Saint Laurent (YVS).

Предишни планове

В началото на тази година френският козметичен колос сътвори взаимно с ModiFace мобилното приложение Style My Hair, което разрешава на потребителите да се видят с друг цвят на косата. Style My Hair е изтеглен над 20 млн. пъти все още. Освен това L’Oreal е разработвал четки за зъби със датчици и други платформи за виртуални проби като известната Makeup Genuis.

По този метод групата, която управлява марките Maybelline, Lancome и Yves Saint Laurent, е нараснала онлайн продажбите си през миналата година с 33.6% до 2 милиарда евро. Общите годишни продажби на L’Oreal са нарастнали с 4.6% и доближават 26 милиарда евро. Близо 40% от бюджета на френската компания за медийна реклама е за цифрови акции. Освен това тя влага и в начинания за привличането на стартъпи от Сан Франциско, Париж и Лондон.

ModiFace разполага със 70 инженери, откриватели и учени, които имат на 200 научни публикации и над 30 регистрирани патента, се показва в обява на основаната в Торонто компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР