Все повече фирми в морския сектор търсят европейски средства, за

...
Все повече фирми в морския сектор търсят европейски средства, за
Коментари Харесай

Възможност за европейско финансиране за фирми в морския сектор

Все повече компании в морския бранш търсят европейски средства, с цел да развиват бизнеса си. Сега те могат да аплайват с планове по Програмата за морско дело и риболовство. Как една концепция може да се трансформира в действителност - споделя идващият репортаж.

Преди повече от 25 години петима запалянковци от региона на Каварна вземат решение да заложат на другоземен за времето си бизнес - развъждане и обработване на миди.
Веселин Прокопиев - шеф на мидена плантация " Дълбока ": Мидата не се котираше в България. Тя не представляваше никакъв стопански интерес. Така лека бавно последователно хвърляхме, хранехме кокошките на Българево.
От първичната група остават двама, които имат вяра, че ще съумеят. Един от тях е Веселин Прокопиев, ученик на морското учебно заведение, заменил корабите с кей, който се оказва не по-малко предизвикателство. Има към този момент 6 осъществени плана с европейски пари.
Веселин Прокопиев: Ако са чисти помислите, в случай че не си решил да откраднеш, нищо мъчно няма.
Мидената плантация " Дълбока " през днешния ден дава работа на над 80 души в района.
Това са колекторите, където сама си полепва мидата и като порасне я вадим, брулим я в каси и я пълним в тези чорапи. Така се връзва и се пуска по този начин и след една година се вадят.
Веселин Прокопиев споделя, че всичко, което дотук е направено, мъчно би могло да се получи без европейските средства. Сега нови благоприятни условия дава Програмата за морско дело и риболовство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР