Все повече европейски страни въвеждат ограничителни мерки на фона на

...
Все повече европейски страни въвеждат ограничителни мерки на фона на
Коментари Харесай

Чака ли ни втора самоизолация: Европа постепенно се затваря

Все повече европейски страни вкарват ограничаващи ограничения на фона на опасенията от идваща втора вълна от короновирус.

Англия вкара двуседмична карантина за идващите от Испания. Норвегия наложи също такава мярка, а Франция издаде предизвестие за пътуващите от и до Испания. Мярката ще нанесе тежък удар на страната, която се пробва да избави туристическия си сезон на фона на пагубните последствия от карантината.

Британците са най-голямата национална група в Испания и способстват доста за туризма. Решението на Лондон се дефинира като неочакван поврат след подхванатото през последните месеци отваряне на европейските страни.

„ Това в действителност е неприятно, още повече, че ни пристигна просто внезапно. Нямахме доста време да се подготвим и в този момент всички се паникьосват. Това скапва проектите на всички. Аз изобщо не съм съгласна”, сподели Емили Харисън - английска туристка в Испания.

„ Доста сме разочаровани, тъй като в действителност се усещаме по-безопасно в Испания, в сравнение с във Англия. Преди да тръгнем от Обединеното кралство, не беше наложително да се носят маски на доста места, само че тук съвсем всеки носи, тъй че в действителност тук се усещаме по-безопасно”, разяснява друга английска туристка в Испания - Каролайн Лансел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР