Все повече европейски страни отчитат сериозен ръст на новите случаи

...
Все повече европейски страни отчитат сериозен ръст на новите случаи
Коментари Харесай

Все повече европейски страни отчитат сериозен ръст на новите случаи на Covid-19

Все повече европейски страни регистрират сериозен растеж на новите случаи на Covid-19.

Франция , Англия и Испания означават пик на болните. Само за вторник новите случаи в Испания са над 1 400. В Сарагоса армията издигна полева болница, с цел да оказва помощ в битката с ковид.

Новите случаи на ковид във  Франция  са се нараснали съвсем двойно за последното денонощие. Здравните управляващи оповестяват за близо 1 400 нови инфектирани. Властите удължават редица забрани, измежду тях и тази за събития с над 5 000 участници. Премиерът Жан Кастекс предизвести за повишен риск от ново разгръщане на епидемията и разгласи, че ще бъде оптимално разширено наложителното носене на маски на публични места, заяви Нова телевизия.

В Белгия ситуацията също е сериозна, а от през днешния ден в Брюксел се въвежда задължително за носене на маска на всички публични места. Решението е целесъобразно с прекосяването на прага от 50 новозаразени с Covid-19 на 100 000 поданици на общината в последната седмица

Новото обвързване не се отнася за хора, които спортуват или които поставят тежък физически труд. Мярката не визира също децата до 12 години и хората с увреждане, което не разрешава носенето на маска.

В последната седмица броят на новозаразените в столицата е повишен с една трета по отношение на предходните седем дни, сочат данните, пишат Dir.bg. От началото на август в Брюксел са били открити над 660 заболели, прецизират здравните управляващи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР