Все повече европейски държави ограничават използването на дизелови двигатели, като

...
Все повече европейски държави ограничават използването на дизелови двигатели, като
Коментари Харесай

Alpina за дизела: Ще живее, има голямо бъдеще!

Все повече европейски страни лимитират потреблението на дизелови мотори, като това принуждава производителите да се откажат от тях и да търсят нови разновидности. Въпреки това, очевидно е рано тази технология да бъде погребвана, тъй като към момента има огромни компании, които имат вяра в нея, написа аутомедия бг.

 Alpina също поддържа бъдещето на дизела

Наскоро поддръжката си за дизела разгласи Mazda, а след нея това направи и Mercedes-Benz. Сега към тях се причислява и компанията Alpina, която работи с мотори на BMW. А това очевидно значи, че и баварците също са в тази група.

Шефът на Alpina – Андреад Бовенсипен, съобщи, че дизеловите елементи имат бъдеще. Според него, BMW разполага с задоволително технологии, които да поддържат чистотата на този вид мотори.

„ Използването на специфични катализатори и на системата AdBlue оказват помощ за сериозното понижаване на равнищата на нездравословни излъчвания NOx. Сигурен съм, че BMW може да покрие новите правила в действителни условия. Така че Alpina ще продължи да влага обилни средства в дизеловите технологии”, разяснява Бовенсипен.

Според шефа на Alpina, прекосяването към хибридно задвижване прави автамоболите доста по-тежки, а това може да е съдбовно за колите на марката. И макар, че BMW към този момент минава към хибридни технологии, въпреки и с 4 цилиндъра, в Alpina не са подготвени за сходна крачка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР