Все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми.По последните данни

...
Все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми.По последните данни
Коментари Харесай

Физиотерапията като средство в борбата с репродуктивните проблеми

Все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми.

По последните данни от 2017 година 145000 двойки имат проблем със зачеването. Тревожното е, че дребна част от тях търсят профилирана помощ. Освен нормалните способи в поддръжка на фантазията за бебче, положително средство се оказва и физиотерапията. Подходящи физиотерапевтични и рехабилитационни техники могат да подсигуряват добра успеваемост при лекуването на репродуктивни проблеми.

" Има разнообразни способи, които могат да покачат шанса за реализиране на мечтаната бременност ", съобщи за news.bg Мирослав Маринов, физиотерапевт.

По думите му с напредването на медицината съществуват разнообразни способи на лекуване на стерилитета.

" Когато приказваме за репродуктивен проблем, породен от недоизлекувани гинекологични болести или минали неусетно инфекции, е добре да се предприеме и рехабилитационна стратегия ", поучава още той. А аргументите, съгласно медиците, за проблемите със зачеването са разнообразни и сложни. Най-често те са разследване от ендометриоза, поликистозни яйчници, проблеми с овулацията, блокирани фалопиеви тръби, гинекологични болести и други Сериозни проблеми, както при дамата, по този начин и при мъжа могат да бъдат породени и от заболявания, излъчени по сексуален път.

" Навременното използване на подобаваща рехабилитационна стратегия, включваща физиотерапия в композиция с кинезитерапия, може да помогне за по-доброто и даже да докара до цялостно възобновяване ", уточни Мирослав Маринов.

Той разясни, че този вид лечения се ползват при неналичието на злокачествени процеси и други болести. По думите му физиотерапията и кинезитерапията подчертават върху лечебно-възстановителния развой при неспецифични възпалителни болести. В противоположен случай към този тип терапия се върви след очистване на причинителя на възпалителния развой.

" Целта на физиотерапията е стимулиране на локалното кръвообращение, профилактично ограничение на възпалителния развой и вероятно наново обостряне ", изясни Маринов. Освен това тя оказва помощ за постигането на противовъзпалителен резултат, а и покачва защитните механизми на организма. За реализиране на най-благоприятен резултат се сформира самостоятелна стратегия, а лекуването минава през 10 до 15 процедури като в някои случаи се постанова повтаряне на лечебния курс. Физиотерапията се оказва положително помощно положение и при майките, които по време на бременността, а и след раждането не могат да се отърват от болките в гърба, тежестта с кръста и други неудобства. Обикновено болките настъпват след раждането, само че доста от бременните дами са с недоволства още от средата на бременността.

" Физиотерапията е отличен способ за справяне с сходни здравословни проблеми ", акцентира Мирослав Маринов. Според медиците при част от дамите болките по време на бременността стават хронични. В този случай физиотерапията е наложителна, с цел да се избегне дискомфорта. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР