Все повече деца посещават детските отдели на регионална библиотека „П.

...
Все повече деца посещават детските отдели на регионална библиотека „П.
Коментари Харесай

Все повече деца посещават детските отдели на библиотеката във Велико Търново

Все повече деца посещават детските отдели на районна библиотека „ П. Р. Славейков “ през лятото. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново зам.-директорът на великотърновската библиотека Калина Иванова. По думите ѝ децата се включват интензивно в акцията „ Ела в библиотеката “. Инициативата има за цел предизвика и стимулира в децата предпочитание за четене през лятната почивка.
" И двата детски отдела са натоварени през летните месеци. Осезаемо се усеща интензивност измежду децата. Хубавото е, че с изключение на наложителните за учебно заведение заглавията, която би трябвало да прочетат през летните месеци, те последователно стартират да се интересуват и от странична литература. Нека децата бъдат по-активни, защото през месец октомври ще бъдат излъчени най-активните читатели. Те ще бъдат наградени за това, че през лятото са били доста дейни в четеното ", уточни Калина Иванова. Преносима игрова подпора ще получи спечелилият в акцията. Класираният на второ място ще се радва на читател за електронни книги, а за трето място премията е таблет. Кампанията се организира под патронажа на ръководителя на Общински съвет – Велико Търново Венцислав Спирдонов. Тя започва на 1 юни и ще продължи до 15 септември.
През миналата година акцията също се организира от 1 юни до 15 септември. В рамките на три месеца и половина за децата бяха проведени разнообразни занимания в детските отдели на библиотеката – обмяна на информация за забавни книги, прожектиране на филми, показване на разнообразни светове и култури. Над 450 деца се включиха в самодейностите. Чрез тази капания се усили броят на новорегистрираните читатели в библиотеката с близо 1000. В рамките на три месеца и половина двата детски отдела на библиотеката бяха посетени общо 5000 пъти, като бяха раздадени към 10 000 книги. През месец октомври на публична гала във фоайето на библиотеката бяха връчени награди на най-четящите деца през лятото, обезпечени от спонсори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР