Все повече държави проявяват интерес да се присъединят към алианса

...
Все повече държави проявяват интерес да се присъединят към алианса
Коментари Харесай

БРИКС: 30 държави готови да приемат нова валута

Все повече страни демонстрират интерес да се причислят към алианса БРИКС и да одобряват новата валута.

БРИКС може скоро да се трансформира в БРИКС+, защото посланикът на Южна Африка Анил Сооклал загатна, че алиансът може да се разшири тази година. Решението за допускане на други страни до блока може да бъде взето на идната среща на върха през август в Южна Африка. Сооклал удостовери, че повече от десетина страни са подали публични и неофициални заявки за присъединение към БРИКС, съгласно организация Bloomberg.

Алиансът ще стане по-силен след разширението си, защото техните Брутният вътрешен продукт ще се надпреварват да изпреварват Съединени американски щати и други западни сили. Това би могло да сложи $ и еврото на назад във времето, защото разрастващите се страни може да спрат да разчитат на щатския $. Следователно БРИКС е в по-добра позиция да вкара нов международен финансов ред, в сравнение с когато и да било преди.

Според последния отчет 25 страни са подготвени да се причислят към БРИКС и да одобряват новата валута за интернационална търговия. Страните, които са показали интерес да се причислят към алианса БРИКС, са Афганистан, Алжир, Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Беларус, Египет, Индонезия, Иран, Казахстан, Мексико, Никарагуа, Нигерия, Пакистан, Саудитска Арабия, Сенегал, Судан, Сирия, Обединените арабски емирства, Тайланд, Тунис, Турция, Уругвай, Венецуела и Зимбабве.

БРИКС се състои от пет страни: Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Следователно в този момент общо 30 страни вземат участие в самодейността за събаряне на щатския $ от международния му авариен статут.

Ако тези доста страни се откажат от $ и стартират трансгранични транзакции с нова валута, това може да засегне актуалната международна аварийна валута. Доларът може да отслабне в международен мащаб и да не откри средства за финансиране на недостига си.

Страните, които имат интерес да се причислят към БРИКС, също са богати на нефт страни. Следователно алиансът може да принуди европейските страни да заплащат за нефт с новата валута, а не с $.

Въпреки това, доларът не инцидентно се употребява от целия свят и концепцията за нова валута на страните членки на БРИКС, която да се употребява световно, наподобява отдалечен идеал – най-малко на този стадий.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР