Все повече държави по света предлагат възможност за покупката на

...
Все повече държави по света предлагат възможност за покупката на
Коментари Харесай

Ето кои са държавите, където можем да си купим гражданство

Все повече страни по света оферират опция за покупката на поданство, като това може да ви коства избрана сума пари, или да покриете условие за минимална инвестиция в парцели или скъпи бумаги на локални компании.

Защо се прави?
Държавите предплагат тази опция, с цел да усилят приходите си и да компенсират намалелите приходи от туризъм. Други са толкоз привлекателни заради обстоятелството, че са в членки на Европейски Съюз и дават опция за по-лесен и бърз достъп до други страни и контитенти. По-богатите страни пък търсят по този метод богати вложители, които да вложат милиони в парцели или бизнеси.
Ето лист с 12 страни, които с наслада биха ви дали локален паспорт. Списание Forbes разкрива и какъв брой би ни коствал той:

Сейнт Китс и Невис
Това е островна страна в Северна Америка, където средногодишната температура е 24 градуса по Целзий. Страната сега предлага отстъпка от 23% за придобиването на поданство.
Така фамилното поданство за до четирима души може да се закупи против 150 000 $.
Офертата е годна до 1 декември и е с 40 000 $ по-евтина по отношение на началото на годината. Ако решите да станете жител на Сейнт Китс и Невис, ще можете да летите без проблеми до Съединени американски щати, само че в същото време в идващите седем години ще имате уговорката да купите парцел на островната страна, като за това има минимална избрана сума от 200 000 $.

Сейнт Лусия
Това е островна страна в Източната част на Карибско море, която предлага поданство от 2015 година насам. Общо 700 души са се възползвали от тази опция, а до края на 2020 година това ще ви коства 250 000 $ за едно лице и 300 000 $ за семейство с две деца.
Паспортът на Сейнт Лусия ни дава опция да пътуваме без виза до 146 страни по света.

Антигуа и Барбуда
100 000 $ вършат чудеса, само че в този случай те ви дават опция за паспорт, с който ще може да посетите без виза 151 страни по света. Разбира се, има условие и за покупка на парцел в островната страна, или другояче казано – купувате парцел за 400 000 $ и към този момент сте жител на Антигуа и Барбуда.

Доминиканска република
Имате две варианти – плащате 100 000 $ или купувате парцел за най-малко 200 000 $. Програмата за поданство на Доминикана е една от най-хубавите в света, защото паспорт ще получат както фамилията и децата ви, по този начин и вашите родители.

Гренада
С паспорт от Гренада може да се пътува до 143 дестинации по света. Тук също имате опция – да дадете еднократно 150 000 $ или да закупите парцел против 350 000 $, с цел да се възползвате от програмата.

Португалия
Португалската стратегия „ Златна виза “ е една от най-популярните в Европа. Тя работи от 2012 година насам и е съществено промотирана от държавното управление на страната. Изискванията са за вложения в парцели от 500 000 евро.
На разположение на всички искащи е и алтернатива за влагане от 350 000 евро в парцели, които ще се нуждаят от средства за ремонтни действия. За да подновите поданството си, ще би трябвало да прекарвате по две седмици на всеки две години в страната.

Турция
За да си осигурите турски паспорт, ще би трябвало да закупите парцел за най-малко 250 000 $ в страната. Паспортът ви дава достъп до 111 страни по света.

Малта
За да се сдобиете с малтийски паспорт, ще би трябвало да внесете 650 000 евро в локалния фонд за развиване, да купите малтийски скъпи бумаги за 150 000 евро и парцели за 350 000 евро. Физическите паспорти ще изчезнат по-скоро, в сравнение с си мислите
Преминаването на интернационалните граници без съществуването на физически паспорт може да стане действителност за някои пасажери след по-малко от година. Това дефинира цената за паспорта от Малта на сумата от 1.15 млн. евро. Най-много искащи да станат жители на Малта има от Саудитска Арабия, Русия и Китай.

Кипър
Гражданството на Кипър ще ви коства 2.5 млн. $, само че против тази сума ще може да пътувате до 174 страни по света, освен това без условие за виза, написа Forbes.

Австрия
Австрийският паспорт е един от най-силните в света, защото ви дава опцията да пътувате до 187 страни по света. Той обаче не е на ниска цена, защото се изисват минимални вложения от 3.5 млн. $.
Подобни стратегии има и в други страни по света, сочи инспекция на Profit.bg. Такива са Естония, Черна Гора, Испания, Съединени американски щати, Гърция, Молдова, Англия, Кайманови острови, България и други Българското поданство може да се получи против вложения от 1 млн. лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР