Все повече дами се стремят към понижаване на килограмите и

...
Все повече дами се стремят към понижаване на килограмите и
Коментари Харесай

Ефективна диета с тиква и кисело мляко

Все повече дами се стремят към намаление на килограмите и стопяване на непотребните мазнинки. Есента е уместно време за няколкодневна диета с тиква и кисело мляко, написа actualno.com. Продуктът е сезонен и знаем, че хапваме качествена и потребна храна.

Тиквата приндалежи към плодовите зеленчуци и е богата на калий, витамин С, Е, В1 и други потребни за организма ни субстанции. Сокът от тиква работи слабително, а хранителната стойност на продукта е от 90% вода и 10% белтъчини – по едно и също време сътворяваме възприятие за задоволеност и пречистваме тялото си. Полезните субстанции в състава ѝ укрепват имунитета, контролират равнищата на кръвната захар, подтикват панкреаса, защищават от съредчни болести и прочистват белите дробове и бронхите.

Киселото мляко също усъвършенства имунитета ни, както и храносмилането, а в същото време прави детокс в организма. Използва се в редица диети, защото ни доставя по едно и също време с мазнини, въглехидрати и протеини.

Тиква и кисело мляко за здравословна диета

Тъй като с тези артикули може да се опитва, основата на диетата ви може да е от кисело мляко и да комбинирате с него разнообразни плодове и зеленчуци, като включите и тиквата включително. Нискомаслено кисело мляко в композиция с прясна тиква ще ви набави редица потребни субстанции и витамини, а живите бактерии от киселото мляко ще пречистят организма ви и ще се погрижат за вярното действие на храносмилателния тракт. Ако пък сте решили в основата на диетата ви да е тиквата, използвайте киселото мляко като съставна част към някоя рецепта за подготвяне на тиква или като допълнение под формата на кефир, смути, айрян и други

Примерна диета с главен съставен елемент тиква

Диетата е целесъобразно да спазвате към 1 седмица, с цел да не се лишавате от други нужни на организма ви субстанции и няколко пъти годишно. Ако желаете тя да се основава на тиквата, може да се водите по следната скица:

• Закуска – чай без добавена захар и 200 грама варена тиква;

• Обяд – 250 грама варена или печена тиква по избор;

• Вечеря – 200 грама пилешко месо – варено или печено по желание + салата моркови и зеле + 200 грама кисело мляко.

Примерна диета с главен съставен елемент кисело мляко По същия метод, не спазвайте прекомерно дълготрайно тази диета и практикувайте пречистването по няколко пъти годишно. Ако предпочитате в основата да е киселото мляко, заложете на този режим:

• Закуска – може да си извършите плодова закуска с кисело мляко. Например 200 грама печена тиква със 100 грама кисело мляко, поръсено с канела;

• Обяд – 100 грама кисело мляко с 200 грама плодове по желание – не е наложително да е тиква, а по-скоро череша, портокал или различен тип сезонен плод по избор;

• Вечеря – печена риба, задушени зеленчуци и за десерт – парче варена тиква.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР