Все повече чуваме за наближаваща война в Европа заради кризата

...
Все повече чуваме за наближаваща война в Европа заради кризата
Коментари Харесай

Елена Йончева скастри военния министър на Франция: Каква война?!

Все повече чуваме за наближаваща война в Европа поради рецесията с Украйна. Даже диалог на тази тематика е неприемлив. Това съобщи Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, на министъра на въоръжените сили на Франция Флоранс Парли, която беше изслушана в подкомисията по сигурност и защита (SEDE) на Европейския парламент. Франция ръководи Съвета на Европейски Съюз в първата половина на 2022 година

Как Франция вижда ролята на Европейски Съюз при договарянията сред Русия и Украйна, попита Елена Йончева. Тя изиска да разбере какви са упованията от визитите на президента Еманюел Макрон в Москва и в Киев? Франция споделя, че е нужна мощна Европа в региона на защитата. Необходимо е Европа да е стопанин на ориста си, разяснява евродепутатката.

Европейски Съюз е изправен пред голям брой рецесии, които директно се отразяват на сигурността. Кризата в Украйна е една от тях. Сега повече от всеки път излиза наяве, че нашето единение ще бъде нашата мощ. Гласът на Европа би трябвало да бъде чут, сподели в отговор министър Флоранс Парли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР