Все повече български предприятия търсят енергия от възобновяеми източници, за

...
Все повече български предприятия търсят енергия от възобновяеми източници, за
Коментари Харесай

Българските предприятия търсят все повече зелена енергия

Все повече български предприятия търсят сила от възобновими източници, с цел да изпълнят екологичните си цели, и получават документи, че употребяват такава.

Поредният подобен консуматор е един от водещите български производители на текстил - " Пи ен джи 1962 ", който получи документ, че половината от употребената от него сила е вятърна,. Това оповестиха от търговеца на ток " ЧЕЗ Трейд България ", който е връчил документа.

" За нас е значимо освен да разполагаме с съвременни индустриални мощности, само че и да съблюдаваме високи екологични стандарти. Всичко това ни разрешава да отговорим изцяло на условията на нашите клиенти и способства за високото качеството на нашата продукция ", сподели Милен Петков, шеф на " Пи енд джи 1962 ", чиято фабрика е в село Локорско край София. Предприятието работи освен за българския пазар, само че изнася продукция в Сърбия, Румъния, Чехия, Украйна, Франция, Германия, Испания, Латвия, Естония, Русия, а от скоро се изнася и за ЮАР и Сингапур.

" Гордеем се, че от ден на ден сътрудници търсят зелена сила и ни се доверяват освен като снабдител на свободен пазар, а ни разрешават да способстваме за постигането на техните екологични цели ", сподели Владимир Дичев, изпълнителен шеф на " ЧЕЗ Трейд България ".

Сертификатът за зелена сила се базира на гаранции за генезис, издадени от EECS – European Energy Certificate System.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР