Все повече българи търсят имоти в Дубай, показват данните на

...
Все повече българи търсят имоти в Дубай, показват данните на
Коментари Харесай

Българите луднаха по купуване на имоти в Дубай

Все повече българи търсят парцели в Дубай, демонстрират данните на компанията за първокласни парцели Unique Estates.

С 22% пораства броят на покупко-продажбите за недвижими парцели в Дубай към есента на 2023 година по отношение на същия интервал на миналата 2022 година Това покачване в интензивността се отразява в общата стойност на покупко-продажбите, която доближава 97,55 милиарда AED, което съставлява нарастване от 40% по отношение на 69,5 милиарда AED за същия интервал на 2022 година Само през октомври 2023 година размерът на покупко-продажбите пораства с спомагателни 30 милиарда AED или 8,16 милиарда $.

" През 2023 година Дубай безусловно влезе в историята, трансформирайки се във водещ пазар на първокласни парцели в света. Дестинацията съумя да генерира близо 850 милиона $ от жилища от висок клас, с пазарна цена от над 10 милиона $ през първите шест месеца на годината. Така Дубай за първи път изпревари Лондон, Ню Йорк и Париж. ", разяснява Весела Илиева, ръководещ сътрудник на Unique Estates.

Според изследването на Unique Estates доходността от наем в Дубай все още е в диапазона 6-10%, а от кратковременен наем доближава 13%. Други основни преимущества на притежанието на парцел там е 0% Данък добавена стойност върху жилищата, гъвкави благоприятни условия за заплащане и удобна обществена среда. За съпоставяне доходността от наем в София мъчно надвишава 4-5%, а от кратковременен – към 10%, без да се включват разноските за ръководство.

" Все по-голям % от нашите клиенти в България се интересуват от инвестиция в Дубай с цел реализиране на висока рентабилност, отбрана на спестяванията, опция за препродажба на парцела още в стадия на строителството и осъществяване на облага. Наблюдава се доста повишаване на заявките за " златна виза ", като български и интернационалните вложители се насочват към Емирствата поради положителните капиталови вероятности ", споделя Весела Илиева.  

" В устрема си да предложим допустимо най-висока рентабилност на нашите клиенти все по-често предлагаме Дубай, защото дестинацията предлага по-добра ликвидност по отношение на българския пазар ", добави тя. 

ОАЕ снижават условията за вложения в парцели за приемане на " златна виза “. Минималното финансово условие за кандидатстване за тригодишна виза посредством инвестиция в Дубай все още е 750 000 AED, което е понижена стойност от първичната – 1 000 000 AED. Инвеститори, които купят имот/и на стойност 2 000 000 AED или повече, пък могат да получат виза за престояване с опция за възобновяване за интервал до пет години.

Най-скъпо продаденият парцел на интернационален клиент в Дубай е пентхаус на стойност 500 000 000 AED или 136 000 000 $. Той е с повърхност от малко над 2000 кв. м,  разполага с 5 спални, а стъклените му стени разкриват впечатляваща панорама към Арабския залив. Намира се в 71-етажна кула с високи тавани, плаващи стълбища и ефектно осветяване. Следващите 2 най-скъпи парцела са вили в Palm Jumeirah, надлежно на стойност 302 млн. AED и 280 млн. AED.

Към Дубай през днешния ден се следи сероиозен интерес от страна на французи, англичани, индийци, руснаци, китайци. В момента там живеят представители на над 200 националности. За 2023 година са регистрирани 12.4 млн. туристи, а над 4 500 милиардери са избрали дестинацията за собствен нов дом. Очакванията са до 2040 година популацията на Дубай да доближи 7,8 млн. души. 

От Unique Estates обобщават най-хубавите региони за инвестиция в Дубай за 2023 година, класирани по отношение на цената на регистрирани покупко-продажби, както следва:

•Dubai Harbour: 3.04 милиарда AED

•Palm Jumeirah: 2.66 милиарда AED

•Sobha Hartland: 2.52 милиарда AED

•Business Bay: 2.43 милиарда AED

•Dubai Creek Harbour: 1.62 милиарда AED

 

Около 60% от купувачите на парцели в Дубай се интересуват от жилища, сочат още данните, написа pariteni.bg. Останалите се насочват към вили или градски къщи. На пазара на наеми жилищата съставляват 82% от покупко-продажбите. Обзаведените жилища чартърен са изборът на 67,5% от наемателите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР