Все повече българи ще се лекуват в чужбина в следващите

...
Все повече българи ще се лекуват в чужбина в следващите
Коментари Харесай

Лекар: Нямаме ресурс да увеличим заплатите на сестри и лекари

 Все повече българи ще се лекуват в чужбина в идващите години. Това разгласи в " Денят ОN AIR " някогашният шеф на " Пирогов " доцент Спас Спасков. По думите му с времето е било разрушено доверието на хората в институциите.

Според Спасков потребителската такса, която бе въведена у нас преди години, е целяла да се ограничи посещанията в лечебните заведения, които не са били нужни.

" Започна последователно разрушение на доверието във всички институции. Затова и броят на лицата, искащи да се оперират в чужбина, ще нараства ", сподели той.

Спасков е на мнение, че остойностяването на Здравната каса е политически проблем. Именно заради това парите, с които разполага Касата, са лимитирани. Той също по този начин разгласи, че за момента няма по какъв начин да бъдат вдигнати парите на лекарите и медицинските сестри.

" Предложенията, които се вършат, би трябвало да бъдат реалистични. Много дребна част от хората се обезпечават в допълнение. Не всеки, който отиде в болница има потребност от незабавна помощ. Ще изпаднем в положение, което няма да имаме медицински служащи. Нямаме запас да увеличим заплатите на сестри и лекари ", съобщи Спасков пред Bulgaria ON AIR.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР