Все повече автомобилни производители започват да отделят сериозни ресурси за

...
Все повече автомобилни производители започват да отделят сериозни ресурси за
Коментари Харесай

Volvo и Mercedes ще правят заедно двигатели

Все повече автомобилни производители стартират да отделят съществени запаси за изработката на електрически автомобили и това ги кара да понижават разноските си за други планове. Съответно, фирмите са принудени да сплотяват сили даже със свои досегашни съперници, с цел да могат да спестят пари.
В сходно състояние се оказват немския тръст Daimler (съответно Mercedes-Benz) и компанията Volvo Cars, която е благосъстоятелност на китайския производител Geely. Те ще обединят сили в създаването на нови мотори с вътрешно горене, като договарянията към този момент са завършили, само че към момента няма публично удостоверение от двете страни Daimler, оповестява немското издание Motor1.
Според информацията, идваща от представител на Volvo, който е поискал анонимност, съглашението включва взаимна разработка на общоприетия мотори, само че не се изключва опцията двете страни да си сътрудничат и за изработката на хибридни елементи и електромотори. Представител на Daimler съобщи само, че съдействието сред концерна и компанията Geely продължава да се развива.
Всъщност, китайската компания е измежду най-големите акционери в Daimler, като разполага с 10-процентов дял от немския производител. Двата концерна си сътрудничат в взаимно дружество в Китай, което ще създава новото потомство на колите Smart (марката е благосъстоятелност на Daimler). Те към този момент стават напълно електрически и ще се вършат единствено в Китай, само че ще се продават н разнообразни краища на света.
Още през октомври от Volvo оповестиха, че ще слеят активите си за разработка на мотори и за тяхното произвеждане с тези на Geely, като за задачата ще бъде основано поделение, което да доставя двата производителя както със общоприети мотори, по този начин и с хибридни задвижващи елементи. Именно това поделение, което ще стартира работа през март, ще е в основата на съдействието с Daimler.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР