Все повече автомобилни фирми се отказват от производството на седани

...
Все повече автомобилни фирми се отказват от производството на седани
Коментари Харесай

Volvo се отказа от малък модел

Все повече автомобилни компании се отхвърлят от производството на седани и хечбеци, като шведската Volvo не прави изключение. Старшият вицепрезидент на скандинавската компания Лекс Керсемайкерс съобщи пред Motor1, че производтсвото на хечбека V40 ще бъде прекъснато още през актуалната 2019 година
Този модел беше показан от Volvo още напролет на 2012 година и той остана единственият артикул на марката, която не е построен на новите платформи CMA или SPA. Все отново имаше индикации, че V40 може да бъде сменен от сходен модел, който да бъде построен благодарение на китайската компания Geely, която е притежател на Volvo.
В последна сметка е решено, че V40 ще бъде сменен от изцяло нов и друг модел. Най-вероятно става дума за купеобразен кросоувър, който ще би трябвало да се появи на пазара най-късно до 2 години. Във всички случаи Volvo ще остане без представител в сегмента.
Самото Volvo V40 се продава относително добре в Европа, макар че резултатите му от 2015 година насам започнаха да падат. За 2018 година от хечбека са продадени 70 000 единици на Стария континент. Клиентите на Volvo обаче демонстрират желания към новия кросоувър XC40, което кара управлението на компанията да се откаже от хечбека.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР