Все повече авиокомпании забраняват използването на bluetooth слушалки. Самолетните компании

...
Все повече авиокомпании забраняват използването на bluetooth слушалки. Самолетните компании
Коментари Харесай

Авиокомпании против използването на безжични слушалки

Все повече самолетни компании не разрешават потреблението на bluetooth слушалки. Самолетните компании са най-чувствителни към потреблението на механически нововъведения. Като образец за това е фактът, че последните няколко години беше изцяло неразрешено да се употребяват и придвижват външни акумулатори в ръчния багаж, предава ТАСС.

В Русия съвсем шест месеца имаше възбрана за потреблението на Galaxy Note 7 по време на полет. Ограничението беше въведено след няколко случая, в които устройствата се самозапалиха.

В Съединени американски щати и Шри Ланка и все още има настояща възбрана за прилагане на MacBook Pro, създаден от септември 2015 година до февруари 2017 година, заради риск от гърмеж на батерията на устройството.

А в днешно време портативните джаджи като смарт-часовници и безжични слушалки набират все по-голяма известност.

В Русия все още има настояща възбрана за потребление на електронни устройства на борда на самолетите, която е въведена още през 2016 година

Лека-полека цялостната възбрана отпадна, като сега е разрешено пасажерите да оставят телефона си в “самолетен режим ” по време на полет – т.е., не е нужно да го изключват изцяло.

В други самолетни компании възбраната остана с претекста, че в случай че телефонът е на “самолетен режим ”, пасажерите въпреки всичко могат да сложат слушалки и да не чуят инструкциите на екипажа по време на полета. Преди няколко месеца и тази възбрана беше отстранена, само че единствено в някои от съветските самолетни компании.

В други компании пък е позволено използването на мобилното устройство „ с изключена Wi-Fi и Bluetooth функционалност “, само че по този начин пък няма да е допустимо използването на безжичните слушалки.

Сега възбраната за аirpods – bluetooth слушалки, е частична. “Забранени са по време на излитането и кацането на самолета. Защо? Нуждаем се от вниманието на пасажерите, с цел да чуят цялата информация, която екипажът им дава на високоговорителя. По време на самия полет потреблението на слушалки не е неразрешено ”, декларират летището в Москва за кореспондента на ТАСС.

От самолетна компания „ Аерофлот “ оповестяват още, че е изцяло неразрешено използването на безжични слушалки в самолети вид SSJ-100 поради особености в електрониката му. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР