Все по-ясен става пътят на бегълците от затвора Владимир Пелов

...
Все по-ясен става пътят на бегълците от затвора Владимир Пелов
Коментари Харесай

Дим издал първото скривалище на бегълците Пелов и Колев

Все по-ясен става пътят на бегълците от пандиза Владимир Пелов и Радослав Колев в последните два месеца, написа novini.bg.

След бягството си двамата рецивидисти са съумели да се придвижват без проблем до разнообразни места. За последно двамата са се крили в апартамент в Ботевград, който е на няколко пресечки от мястото, където Владимир Пелов беше погубен. Следите на Радослав Колев към този момент обаче се губят.

Преди да отидат в жилището двамата са се крили в остарялото крило на болничното заведение в града, заяви БТВ, базирайки се на свои източници. Убежище за бегълците е било и село Огоя, община Своге. Няколко дни след бягството излезе информацията, че пандизчиите може да са точно там, само че полицията тогава не ги откри.

Първото укритие на двамата бегълци, за което има информация, е сграда високо в планината край село Ябланица, още веднъж в община Своге. Там са ги видели двама младежи, които забелязали, че от барачката, благосъстоятелност на татко им, излиза пушек. Именно този пушек е издал бегълците. „ Отваряме вратата и двамата бегълци против нас! И питат: „ Момчета, какво вършиме тука? ” Ние обясняваме: „ Отиваме за див чесън ” „ А, добре, добре, не се бойте! ”, споделят ни. Ние им казахме, че не се тормозим, при което затворихме вратата. Почервеняха и двамата, като отворихме... при което си мръднаха ръцете и ние помислихме да не е нещо револвер, само че нищо не стана ”, описа едно от момчетата.

Младежите съумяват да отидат при татко си и звънят в Министерство на вътрешните работи. Два часа по-късно за инспекция на сигнала идват служители на реда, само че се качват в планината едвам на идващия ден. „ Показахме им къде би трябвало да се качат, само че нямаше опция – не бяха облечени уместно, нямаха джип и седяха с нас и чакахме полицията... ”, продължи с описа си момчето.

По същото време до колибата идва джип, в който евентуално се качват Пелов и Колев и бягат. Какъв тъкмо е бил пътят на Пелов и Колев по-късно не е напълно ясно. Колев се търси и в този момент. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР