Все по-високи цени и дефицит на основни продукти в Русия.

...
Все по-високи цени и дефицит на основни продукти в Русия.
Коментари Харесай

„Връщаме се към времето от СССР“. Как санкциите удариха обикновените руснаци

Все по-високи цени и недостиг на съществени артикули в Русия. Притеснения измежду локалните хора, че се връщат във времената на Съюз на съветските социалистически републики, към предишния век, а това ще  значи беднотия и обезсърчение за елементарните хора в страната.

Така наподобява обстановката в Русия тъкмо месец, откакто съветският президент Владимир Путин стартира военната инвазия в Украйна на 24 февруари сутринта. Стартът на войната докара до невиждани до момента стопански наказания против Москва, наложени от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, от целия Западен свят. 

Само седмица след началото на съветската инвазия, рафтовете със захар и елда в питателните магазини започнаха да се изпразват. Опашките, които се извиват, досуш наподобяват на тези от времето на Съюз на съветските социалистически републики, споделя английският вестник „ The Guardian “..

„ Преди месец всичко беше наред, а в този момент все едно приказваме за 90-те години на предишния век и купуваме артикули от боязън да не свършат “, споделя руснакът Виктор Назаров през изданието. Той е от град Саратово. За да се оправи с възходящото търсене, кметството е разкрило специфични пазари, на които хората да могат да се снабдят с съществени артикули.

Резултатът - опашки от стотици хора. Назаров споделя, че предишния уикенд е прекарал час и половина в очакване, с цел да може да купи захар, само че съумява да вземе единствено един 5-килограмов пакет. 

В обществените мрежи (въпреки ограничавания достъп до канали като Фейсбук, Twitter, Instagram и т.н за съветските жители – б.а.) се популяризират клипове, показващи хаоса по пазари в разнообразни градове в Русия.

Сахарные бои в Мордоре продолжаются
— 10 квітня (@buch10_04)
Официалните съветски управляващи настояват, че дефицит на артикули в страната няма и това е част от изкуствено основана рецесия.

„ Както и през 2020 година, желая да уверя нашите жители, че ще им предоставяме захар и елда. Няма потребност от суматоха и изкупуване на тези артикули. Има задоволително за всички “, сподели съветският вицепремиер Виктория Абрамченко.

Магазините в някои огромни градове обаче оповестяват за дефицит на съществени артикули – да вземем за пример тампони. В аптеките в страната за почнали да се изчерпват медикаменти - като жизненоважния за хората с диабет инсулин. Проучвания демонстрират, че лекарите и аптеките в Русия са изправени пред дефицит на повече от 80 разнообразни медикамента. Според управляващите повода е в паническото пазаруване и твърдят по какъв начин множеството западни фармацевтични компании няма да лимитират доставките на съществени медикаменти за Русия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР