Все по-вероятно изглежда сезонът в Серия А да продължи. Отборите

...
Все по-вероятно изглежда сезонът в Серия А да продължи. Отборите
Коментари Харесай

В Лече са против промяна във формата на Серия А

Все по-вероятно наподобява сезонът в Серия А да продължи. Отборите към този момент упражняват на дребни групи, като рестартът на „ калчото “ се чака да бъде в средата на месец юни. През тази седмица ще бъде взето решение дали на 13 или 20 юни футболът в Италия още веднъж да се завърне. Разбира се, това ще се случи без фенове по стадионите и при строги ограничения за сигурност.

Отборът на Лече се бори със зъби и нокти за оставането си в Серия А, само че възпитаниците на Фабио Ливерани имат много сложна стратегия след рестарта на шампионата. Двубои с Милан и Ювентус надали е най-желаният старт за отбора след 2 месеца без футбол, само че капитанът на "жълто-червените " Марко Манкосу твърдо има вяра във опциите на своите съотборници. Манкосу е изключителна значима част от състава на Лече, като той е и водещият голмайстор на новака в Серия А с 8 попадения. 31-годишният играч даде искрено изявление пред „ Gazzetta dello sport “, в което увери всички тифози, че Лече ще направи всичко допустимо да резервира елитния си статут.

„ Вярвам, че имаме всички шансове да се спасим. За момента сме под чертата, само че чакам борбата с Дженоа да продължи до самия край. Според мен от началото на сезона показахме положителни игри, а и старши-треньорът Ливерани твърдо има вяра в нас. Смятам, че ние или Дженоа ще изпадне и би трябвало просто да трупаме точки, нямаме различен избор. Искам твърдо да заявя, че сезонът би трябвало да бъде приключен по актуалната система, ние в Лече сме срещу плейофи за оцеляване и всевъзможни други сюжети, за които непрекъснато се написа. Има още 12 кръга и те би трябвало да бъдат изиграни. Щастлив съм в Лече и към този момент даже мисля за нов контракт, само че първо тимът би трябвало да остане в Серия А “, съобщи Манкосу.

Автор: Делян Калинков

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР