Все по-вероятно изглежда родната Суперлига да бъде увеличена и през

...
Все по-вероятно изглежда родната Суперлига да бъде увеличена и през
Коментари Харесай

14 отбора в Суперлигата

Все по-вероятно наподобява родната Суперлига да бъде увеличена и през новия сезон в нея да играят 14 клуба. Това е по този начин, откакто Ботев Луковит стана вторият клуб, който публично изиска да бъде част от елита за идната акция. Тимът приключи преди всичко в Западната група на Висшата лига, откакто шампионата бе прекъснато поради пандемията от ковид. Той позволи единствено едно проваляне в 16 мача от постоянния сезон преди да бъдат планувани плейофите за промоция в елита.

Така Ботев се причисли към Локомотив Пловдив от Източната група, който също изиска да е част от Суперлигата през новия сезон. Железничарите заеха втора позиция там, с 8 триумфа и 4 провали, на победа зад водача Берое. Очакванията са старозагорци също да пожелаят да играят в елита.
На фона на всичко това, вероятността шампионата при мъжете да се усили от 12 на 14 клуба е изцяло действителна. Не е ясно дали Славия ще остане в елита поради че по правилник белите би трябвало да изпаднат във Висшата лига. Финансовото им положение също надали ще разреши присъединяване в елита през новия сезон.
Бъдещето на шампионата ще бъде разисквано на 28 май, четвъртък, когато ще се организира Управителният съвет на федерацията. Тогава изтича срокът, който президентът на централата Любо Ганев сложи, за оферти за формата на Суперлигата. На същото съвещание се чака да бъдат одобрени и националните селекционери в другите възрасти. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР