Все по-тежките правила за вредните емисии карат автомобилната индустрия да

...
Все по-тежките правила за вредните емисии карат автомобилната индустрия да
Коментари Харесай

Спасението на двигателя с вътрешно горене идва от малка германска компания

Все по-тежките правила за нездравословните излъчвания карат автомобилната промишленост да се насочи към електрическите коли. Но една немската започваща компания твърди, че има технологията, която ще възкреси мотора с вътрешно горене, написа Bloomberg.

Използвайки импулсни микровълни за запалване на горивото, вместо запалителни или подгряващи светщи, инженерите зад MWI Micro Wave Ignition AG настояват, че могат да понижат потреблението на бензин и дизел с до 30 %, а излъчванията - с до 80 %, защото горивото ще изгаря на по-ниска температура.

Компанията е основана в дребния град Емпфинген и към този момент получава огромна поддръжка. Сред акционерите ѝ са Венделин Вийдекинг, някогашният основен изпълнителен шеф на Porsche AG.

MWI към този момент е дала мандат на Macquarie Capital да търси покупател и интернационален сътрудник, който може да популяризира новата система и да усили финансовата мощност на сдружението. Компанията към този момент води договаряния и с няколко огромни автомобилни производители от Южна Корея и Китай, настояват източници на изданието.

Вийдекинг и друга група частни вложители имат към 20 % от MWI, а контролът остава в създателите ѝ - Армин и Фолкер Галац.

По-ефективна технология за моторите може да резервира стандартните коли на пътя по-дълго, подкрепяйки и облагата на производителите, които сега се надпреварват в милиардните разноски за създаването и производството на електрически автомобили. Все отново, няколко производителя към момента влагат интензивно в създаването на по-добри мотори с вътрешно горене.

 Bosch сътвори технология, която ще избави дизела
Bosch сътвори технология, която ще избави дизела

Революционен пробив
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР