Все по-рядко роми и слабограмотни хора и все по-често –

...
Все по-рядко роми и слабограмотни хора и все по-често –
Коментари Харесай

Висшисти отказват да ваксинират децата си

Все по-рядко роми и слабограмотни хора и все по-често – интелигентни хора с висше обучение се поддават на антиваксинални течения. При това новата вълна залива Пазарджишка област като лавина, оповестиха през днешния ден медици и специалисти, представени от Марица Пазарджик.

Напоследък в РЗИ „ валят “ нотариално заверени заявления от родители за отвод децата им да бъдат имунизирани, заяви доктор Магдалена Станева, шеф на отдела за инфекциозни заболявания. Почти всички са от майки, раждащи в София и Пловдив (вероятно поради ширещата се тук илюзия, че единствено в огромните градове,има положителни лекари и болници) а не от хора с ниска здравна просвета. Наблюдава се и все по-масово взаимно увещание измежду майки, което също води до крайни решения.

Между 30 и 40 такива заявления са входирани в Здравната ревизия за последните години, а единствено от началото на тази към този момент са постъпили 2. Тези данни обаче не обгръщат всички поддали се на нервността против имунизациите, тъй като не включват подадените в самите родилни отделения в София и Пловдив още преди раждането за на бебето да не се слагат имунизациите, планувани за инжектиране до 24 часа след раждане.

Подробности четете ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР