Все по-откъснат от реалността, президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе

...
Все по-откъснат от реалността, президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе
Коментари Харесай

Луд умора няма! Тръмп продължава да твърди, че е спечелил изборите

Все по-откъснат от действителността, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп произнесе 46-минутна тирада от Белия дом, в която за следващ път безпричинно съобщи, че е спечелил изборите при започване на месец ноември, предадоха американските медии.

Тръмп сподели, че речта му, излъчена единствено в обществените мрежи, е „ най-важната реч” в мандата му, въпреки че той значително единствено повтори недоказаните си изказвания и продължи линията на дезинформация. Тръмп счита, че е имало изборни измами на вота, само че доказателства за такива не бяха показани.

Дори високопоставени членове на Републиканската партия потвърдиха, че не е имало нередности при гласуването и приканиха Тръмп да не подкопава доверието в изборния развой. И до момента в който спечелилият Джо Байдън към този момент си избра екип и се готви през идващия месец да встъпи в служба, Тръмп продължава с подправените изказвания, че в действителност той е спечелил изборите.

Демократът Джо Байдън получи рекордните 81 милиона гласа по отношение на 74 милиона за Доналд Тръмп. Демократът завоюва и 306 електорални гласа против 232 за Тръмп. Настоящият президент Тръмп сподели в дългата си тирада, че е триумфирал в основни щати, в които в действителност той загуби вота. След наново броене на бюлетините в някои региони даже се оказа, че Байдън печели повече гласове от в началото оповестените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР