Все по-навътре влизаме в двойната кампания и все по-очебийни стават

...
Все по-навътре влизаме в двойната кампания и все по-очебийни стават
Коментари Харесай

Зеленият сертификат като червен картон за политиците

Все по-навътре влизаме в двойната акция и все по-очебийни стават неналичието на адекватност и съвсем цялостното неявяване на експертност измежду претендентите за народни представители и за президенти. Можело да има ограничения, само че не такива, трябвало да се направи едикакво си вместо другото, здравният министър бил за оставка и така нататък

Че няма действително работеща здравно-просветна акция е реалност. Но нея я няма през цялото време на коронавирус рецесията, а освен в последните няколко месеца. И това претендентите за властта би трябвало да артикулират ясно и недвусмислено. Правителството на ГЕРБ наред с обезпечените за популацията дози ваксина трябваше да стартира за разяснение на заплахите, ограниченията, предстоящите резултати и така нататък Вместо това същото това население беше подложено на парализиращи здравия разсъдък посреднощни конференции, вещаещи края на света.

На недоверчивия българин малко му би трябвало, с цел да отхвърли и медицината, и целокупната международна просвета, изключително при липса на съответна държавна политика. Така ден след ден, малко по малко стигнахме до обстановката той да се имунизира, единствено с цел да влезе в заветния МОЛ.

Ролята на политиците е голяма. Тяхната отговорност, в случай че желаят да бъдат водачи на объркания народ, е да приказват с гласа на разсъдъка, ясно и разбираемо, тъй като уплашеният човек е като малко дете - нуждае се от поддръжка, усмиряване и поощряване.

Нищо сходно не се долавя откъм претендентите за власт. Посланията им са и комплицирани, и объркващи. Ясно е, че не би трябвало да е по този начин, само че по какъв начин би трябвало да е - няма кой да заяви. В акцията, несъмнено, вземат участие и лекари, а някои от тях даже са изявени специалисти и чудесно знаят решението на казуса, само че техните гласове са заглушени от всеобщото надвикване кой е по-по-най-подходящ за президент и за парламент.

, да вземем за пример, дефинира концепцията за зелен документ като несъстоятелна, само че не уточни съответно какво той в качеството си на кандидат-президент предлага. И казусът надалеч не е единствено негов, такова е и държанието на множеството претенденти за държавен глава. Партиите пък, с изключение на да желаят оставката на клетия здравен министър, друго към този момент не подхващат.

Би било национално отговорно, в случай че разнобоят еволюира в лъчение на общ екип от специалисти, които надкампанийно и надпартийно да разгласят какво е най-добре да се направи, с цел да се овладее ситуацията. 5000 инфектирани за един ден не е смешка работа., което всеки миг може да прерасне в колапс, също не е малък проблем. Ето това е нещото, което вълнува гласоподавателите, а не кой напудрен политик какво ще обещае в посока светлото бъдеще.
 Какво ни приказват тези политици? Защо не си пуснем някое парче на Луна или Слави? Какво ни приказват тези политици? Защо не си пуснем някое парче на Луна или Слави?
Гоненето на чуждици - в младостта ми това беше основният род в говоренето за езика. Упълномощеният разпознаваше задграничния генезис...

Да, зеленият документ евентуално би трябвало да се уточни като обсег, деяние и приложение, евентуално и още доста неща би трябвало да бъдат направени, само че заетите главно със себе си политици някак не съумяват членоразделно да артикулират какво тъкмо оферират. Атакуват в този момент настоящия кабинет, укоряват и Румен Радев персонално, само че резултатът даже и нулев не е, а е по-скоро негативен. Обясняват, че служебното държавно управление се занимавало с политически поръчки - явно имайки поради разбутването на главните корупционни схеми. Всеки си мрънка по тематиката, по която го стяга чепикът.

Така се трансформира в червен картон за тези, които напират към властта, без да имат обикновена подготовка за нея. Защото ръководството не е единствено да се намърдаш във властта и да си осигуриш старините. Управлението е на първо място да ти имат вяра, да ти гласоподават доверие и ти да го оправдаеш с дейностите си.

Добре, драги политици, убедете ни в няколко елементарни неща, с цел да ви повярваме:

- по какъв начин ще продължим имунизирането, без да го вършим принудително?

- по какъв начин ще опазим тези, които не могат по някаква причина да се имунизират или просто изрично не желаят?
 За, срещу или безмълвие? Какво споделят политиците за имунизациите " За ", " срещу " или безмълвие? Какво споделят политиците за имунизациите
Ако не искаш да те намразят, просто не заемай страна. Това мото очевидно е стигнало до доста български политици, които и в разгара на четвъ...

- по какъв начин ще мотивираме изнемогващия медицински личен състав да работи освен съгласно Хипократовата клетва, а и съгласно европейските стандарти?

- по какъв начин наподобява българският модел за справяне с коронавирус рецесията, откакто нито шведският, нито израелският са подобаващи за нашите географски ширини?

Само след ясни отговори на тези въпроси можем да приказваме за смяна, тъй като тя е безсмислена без народа. А той, за жалост, се топи.

Ежечасно, господа политици.

Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР