Все по-голямото използване от страна на китайските компании на алуминий

...
Все по-голямото използване от страна на китайските компании на алуминий
Коментари Харесай

Любовта на китайците към бирата ще донесе скок в търсенето на един метал

Все по-голямото потребление от страна на китайските компании на алуминий за кенчета за бира и безалкохолни питиета е измежду основните мотори на продължаващия напредък на търсенето на леки метали. На това мнение са специалистите от втората най-голяма компания в минната промишленост в света Rio Tinto.

Новината е повече от добра за сдружението, като при него над една четвърт от приходите идват точно от търговията с алуминий. По думите на основният изпълнителен шеф на Rio Tinto Алф Бариос Допълнителен тласък за бизнеса е повишеното произвеждане на електрически коли.

" В производството на опаковки и най-много на такива за безалкохолни и бира в Китай виждаме пренасочване от стъклото към алуминия ", разяснява той, представен от Bloomberg.

Дейността на китайските бирени компании, като Tsingtao Brewery, процъфтява, като от UBS и Goldman Sachs чакат марките да вдигнат цените на продуктите си поради търсенето. От швейцарската банкова група чакат годишният растеж на облагата за бранша да нарасне с 28% сред 2018 и 2020 година.

От своя страна от Rio Tinto предвиждат, че търсенето на алуминий ще пораства с към 4 на 100 годишно за идващите 5 години. Бариос показва, че в поддръжка на това ще бъде и производството на електроавтомобили, за което се употребява повече от метала, в сравнение с освен това на стандартни коли.

Глобалната консумация на алуминий се чака да нарасне с 3% и с 4% надлежно през 2018 и 2019 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР