Все по-голям брой от хората по света използват тъмната мрежа

...
Все по-голям брой от хората по света използват тъмната мрежа
Коментари Харесай

Почти 1/3 от хората по света редовно ползват Dark web 

Все по-голям брой от хората по света употребяват тъмната мрежа (dark web), с цел да запазят своята онлайн интензивност скрита. В международен мащаб броят им доближава съвсем до 1/3 от населението.

Според изследване на PreciseSecurity.com, Северна Америка е най-активният район в международен мащаб в тази част на интернета. Повече от 30 % от северноамериканците са употребявали постоянно мрежата през 2019 година

Северна Америка е водещ район в ежедневното потребление на dark web

Dark web съставлява мрежа от непроследими онлайн действия и уеб страници в интернет, които не могат да бъдат открити с търсачките. Достъпът до тях зависи от съответен програмен продукт, конфигурации или оторизация. Проучването за 2019 година сподели, че Северна Америка е водещият район в ежедневното потребление на тъмната мрежа. Статистиката сочи, че 26 % от северноамериканците са признали, че употребяват ежедневнo тъмната мрежа. Други 7 % от тях достъпват мрежата най-малко един път седмично.

Латиноамериканците са на второ място в този лист, като 21 % от интервюираните са декларирали, че посещават тъмната мрежа всеки ден, а 13 % седмично. Със 17 % от жителите, които го употребяват всеки ден, Европа зае третото място в световния лист за дълбока приложимост на нета. Други 11 % от европейците признаха, че го вършат най-малко един път седмично.

Анонимността и поверителността са водещите аргументи за потребление на тъмната мрежа

Данните за 2019 година демонстрират, че желанието за анонимност в интернет е най-често срещаната причина в международен мащаб за достъп до Tor (браузър) и тъмната мрежа. Близо 40 % от интервюираните са употребявали dark web през последната година, с цел да останат анонимни. Други 26 % от тях настояват, че го употребяват за добиване на нормално недостъпното наличие в тяхното местонахождение. Тази причина е по-обикновена в страните от Близкия Изток и Африка. Други аргументи включват превъзмогване на държавната цензура и отбрана на персоналната информация в интернет.

Близо 25 % от северноамериканците са употребявали скритата мрежа през 2019 година, с цел да подсигуряват поверителността си от непознатите държавни управления. Други 38 % от тях показаха отбраната на поверителността от интернет фирмите като водеща причина за потреблението на dark web.

Близо 50% от хората не употребяват dark web, тъй като не знаят по какъв начин да го вършат

Последните изследвания разкриха някои забавни обстоятелства за аргументите, заради които хората не употребяват технологии като Tor за достъп до тъмната мрежа. Близо 50 % от интервюираните в международен мащаб са декларирали, че това е по този начин, тъй като не знаят по какъв начин да го вършат като 45 % от тях нямат и причина да го вършат. Един от 10 жители преглежда тези технологии като ненадеждни и едвам 13 % от тях се тормозят от усещанията, че се употребяват от нарушители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР