Все по-често виждаме хората (в социалните мрежи, не на живо)

...
Все по-често виждаме хората (в социалните мрежи, не на живо)
Коментари Харесай

Коронавирусът, алкохолът и могат ли високоградусовите напитки да убият заразата

Все по-често виждаме хората (в обществените мрежи, не на живо) да се майтапят с това, че са си сипали чашка или две алкохол " за стерилизация ". Докато спиртът е един от приетите способи да унищожим COVID-19 от разнообразни повърхности или от ръцете си, не по този начин стоят нещата, когато става въпрос за консумация на спиртни питиета.

В редица страни се следи увеличено търсене и ползване на алкохол. Това докара до рекомендация от страна на Световната здравна организация към държавните управления да подхващат ограничения за ограничение на достъпа до алкохолни питиета.

Тепърва следва да забележим какви ще са резултатите от този апел. Но резултатът от потреблението на алкохол във време на самоизолация към този момент е явен - депресии, тревожни положения, експанзия, домашно принуждение и други. Така бутилката се трансформира в наш огромен зложелател.

Въпреки това, към момента има хора, които имат вяра, че постоянната консумация на алкохол в действителност може да ги защищити от заразяване с ковид, да го убие, в случай че към този момент е влезнал в тялото им, или да го отстрани от въздуха, който издишат. На тях СЗО също има какво да каже.

Алкохолът с най-малко 60% централизация може да работи като дезинфектант върху кожата, само че този резултат не се следи и при директна консумация. Той даже няма да дезинфекцира устната празнина, да не приказваме да убие вируса в тялото ни.

Алкохолът освен не ни оказва помощ да се борим с COVID-19, а даже в противен случай - понижава защитните сили на организма и ни прави по-податливи на него. Той влияе на имунната ни система по метода, по който на самите нас - прави я мудна и неефективна, написа Fox News. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР