Все по-често в телевизионните студиа ще забелязваме позната фигура. Ако

...
Все по-често в телевизионните студиа ще забелязваме позната фигура. Ако
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, роден през 2020 година

Все по-често в телевизионните студиа ще виждаме позната фигура. Ако тя ви замязя на Цветан Цветанов, връхлетят ви за мемоари за славната 2019-та и неговите жилища, след това пък, в случай че сте по-паметливи, прехвърлите мислено всичко, което стана с този човек в последните 10, ще се наложи да ви опровержим - паметта ви подвежда. Това е нов Цветан Цветанов, който наподобява на предходния по външни белези, само че това - както в последно време се приказва за едни записи - е deep fake. Просто необичайно антропологично съвпадане.   
Този нов Цветан Цветанов се ражда през 2020-та година, подкрепян от външни сили - в коалиция с немския психиатър и невролог доктор Алцхаймер. От предишното му няма диря, тъй като нищо не се изтрива по-лесно от политическото минало. Във фамозни скорошни изявленията стартира да подлага на критика властта: тя, счита той, в лицето на премиера изповядва правилото " Успехът е мой, неуспехът е общ ". Тази власт, споделя още новият и чужд български политик, води монолог с жителите и не умее да се оправя с рецесиите, лишило е хората от небосвод и идея, и ги е заразило със боязън. Новият Цветанов не пропуща да означи и че е угрижен от записите, на които се чува глас, наподобяващ Борисов. Ние сме също разтревожени. Предизвикани са базовите благоприятни условия на компютъра. Ако вие желаете да изтриете дълъг написан текст е задоволително да го маркирате и да натиснете delete. Но скоростта, с която ще го извършите, ще е по-бавна от тази, с която Цветанов изтри биографията си. 
Сега може да си представим неуморният заповедник на провинцията, който потегля на петдесетата си обиколка измежду нея. Натоварващият го глас, привикващ го от терасата, към този момент го няма. Този път седи около централите на ГЕРБ и подвиква тихичко на някогашните си сътрудници с тренинга на продавач на парфюм на централна гара. Срещу огромната централа, на петдесетина метра, е отворено малко фоайенце. От него ще стартира всичко изначало. Доверете се на - миг, дано проверим - планът се споделя " Евро-атлантически съвет за сигурност " (ЕАЦС). 
В уеб страницата на плана, лидерстван от Цветанов, написа следното: 
" Нашата задача е да допринесем за самостоятелната и групова сигурност в транс-атлантическото пространство, да окуражим и засилим интернационалното и районно съдействие в бранш сигурност. Ние желаеме да забележим евро-атлантическите полезности мощно вградени в архитектурата за сигурност и от двете страни на Атлантика и се стремим да подпомогнем евро-атлантическата интеграция посредством шерване на опит и експертиза със прилежащи райони. Нашата цел е да разтеглим въздействието на Евро-атлантизма и неговите полезности, като предложим съответни ограничения и политики за усилване на стратегическото партньорство както сред Европейския съюз и Съединени американски щати, по този начин и на двустранно равнище ".
Уверяваме ви, тук не става дума чак толкоз за хрумвания и полезности, а за SEO усъвършенстван текст - по този начин както експертите по словесна оптимизация набиват думите " ресторант " и " пица " във всяко изречение, с цел да излезе по-напред в търсачките, по този начин и - миг, дано проверим - " Евро-атлантическия съвет за сигурност " - усъвършенства наличието си. Непредубеден четец би се жалнал, че съзнанието му последователно се е претрупало от думата " атлантизъм ", която участва пет пъти в три фрази. Но това е и моментът, в който всички може да въздъхнем - ето го най-накрая остарелият Цветанов, който успяваше да постави фразата евроатлантизъм при започване на всяко изречение, по особения и любознателен метод, по който децата в учебно заведение се срещат с това какво е подлог. Подлогът е " евроатлантизъм ", някъде през четири-пет фрази ще се появи думата " полезност ", а някъде към края - думата партньорство. Само в политиката може да направиш забележителна кариера с сходен филологически уред. Но си и ненапълно застрахован - затова в никакъв случай не може да монтираш диалог на Цветанов - колкото и да въртиш употребените 30 думи, най-после застиват в една и съща настройка. Изберете си: " Ценностите, които пазиме, са полезностите на евро-атлантизма " или " Евро-атлантизма и доверието на нашите сътрудници, изповядващи тези полезности, е нашата полезност ". 
Очакваме доста утринни блокове по този мотив. Историята се повтаря два пъти - първият като фарс и вторият като фарс.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР