Все по-често търсим здравословни алтернативи на захарта. Освен стевия, мед,

...
Все по-често търсим здравословни алтернативи на захарта. Освен стевия, мед,
Коментари Харесай

За какво е полезен сиропът от фурми

Все по-често търсим здравословни други възможности на захарта. Освен стевия, мед, кленов сироп, сиропът от фурми е различен превъзходен избор, който можем да прибавим към своето меню, пишат от az-jenata.bg. Естественият сироп от фурми, който може да намерите в магазините за здравословни и биохрани, в някои супермаркети е добър източник на сила и има висока хранителна стойност.

Богат е на фосфор, фолиева киселина и желязо, превъзходен е като добавка към вашата закуска, също така понижава и риска от анемия.

Какви други изгоди има за здравето от неговата консумация?

Както споменахме, сиропът от фурми ни обезпечава сила, което ни оказва помощ да сме работоспособни, да се представяме добре в спортната рутина, да повишим своята централизация, когато би трябвало да учим.

За сиропа изработен напълно от фурми, без добавени захари се счита, че благоприятства здравето на сърцето.

Ако страдате от запек, сиропът от фурми може да усъвършенства перисталтиката на червата, защото фурмите са богати на фибри и работят леко слабително. Също по този начин сиропът от фурми усъвършенства активността на потребните бактерии в стомашно-чревния тракт.

Консумацията му ни обезпечава положителни количества витамини от групата В, които спомагат за балансиране на нервната система.

В допълнение, той е отлична храна и за повишение на либидото, укрепване на костите, защото е богат на магнезий, калций.

Има високо наличие на антиоксиданти, мед, цинк, които ускоряват имунитета.

Не натоварва равнищата на кръвната захар, все пак не трябва да се прекалява с потреблението му.

Спомага за възстановяване равнищата на холестерола.

Може да се употребява за приготвянето на разнообразни десерти, за овкусяване на палачинки, филийки, бухти, като добавка към зърнени закуски, кисело мляко, за подслаждане на кафе, прясно мляко, чай, смутита.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР