Все по-често срещаме термина „пансексуалност”. Какво представлява той и каква

...
Все по-често срещаме термина „пансексуалност”. Какво представлява той и каква
Коментари Харесай

Пансексуални ли сте?

Все по-често срещаме термина „ пансексуалност”. Какво съставлява той и каква е разликата сред пансексуалните хора и бисексуалните хора?

Пансексуалността, известна още като омнисексуалност, се показва в това човек да обича или да е притеглен към всички хора – без значение от тяхната полова еднаквост. Пансексуалният човек може да изпитва увлечение към дами, мъже, транссексуални, травестити, хермафродити или пък интерсексуални (хора, които не желаят да дефинират своя пол).

„ Пан” произлиза от древногръцки термин, означаващ „ всеки” или „ всичко”, до момента в който „ омни” идва от латински език и още веднъж значи „ всичко”. Пансексуалността произлиза от думата пансексуализъм, която датира още от 1917 година

Все по-често обаче се приказва намерено за пансексуалността. Дори певицата Майли Сайръс преди време призна в свое изявление, че е пансексуална.

Пансексуалните хора считат, че полът е без значение, когато става въпрос за полово или прочувствено привличане. За тях няма граници в любовта. Те не се лимитират единствено с представителите на срещуположиния пол, нито пък измежду тези със същия пол. Това обаче не значи, че пансексуалните хора са привлечени от всички, а че могат да бъдат.

Не бива също по този начин да се бърка пансексуалността с бисексуалността. Бисексуалните хора са привлечени единствено от дами и мъже. Именно тази „ преграда” я няма при пансексуалните. Те са отворени към връзки с всевъзможни хора, тъй като най-важното за тях е личността на даден човек, а не неговия пол или полова ориентировка.

Смята се, че на пансексуалността се дава все по-голяма публичност, защото през 21-ви век доста полови табута отпадат. По тази причина огромен брой младежи са подготвени намерено да приказват за своята половост – без значение каква тъкмо е тя. Те имат и опцията да „ изследват” своята същина и полови влечения, без да се тормозят от публичното мнение.

Пансексуалността даже има свое лично знаме, чиято цел е да даде по-голяма публичност и по-голямо самопризнание на тази общественост. Флагът е с три хоризонтални ленти в розово, жълто и синьо, написа rozali.com. Синият цвят въплъщава хората, които се разпознават с мъжки пол (независимо от биологичния им пол), розовият цвят е за тези, които дефинират себе си за дами (отново без значение от биологичния пол), а жълтият е за всички останали (двуполови, транссексуални, интерсексуални и други).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР