Все по-често жителите на Кюстендил и околните села се оплакват,

...
Все по-често жителите на Кюстендил и околните села се оплакват,
Коментари Харесай

Туристи замърсяват селата около Кюстендил

Все по-често жителите на Кюстендил и близките села се оплакват, че туристи замърсяват обитаемоте места. Увеличава се броят на хората, които посещават Кюстендилско, само че и постоянно не се грижат за природата. Местните упорстват за по-високи санкции и надзор, тъй като сами не могат да се оправят с казуса.

Повече полицейски патрули, видеонаблюдение и наказания за водачите, изхвърлящи боклуци на пътя. За това упорстват хората в Кюстендилско.

" Спират до моста, отиват зад него, изхвърлят си боклука, ремаркета, даже и товарни коли, никой не може да ги види и си не престават ", съобщи Спаска Методиева, кмет на село Николичевци.

Заради образувалите се 4 нерегламентирани сметища в землището на село Николичевци от Регионална инспекция за опазване на околната среда са наложили санкция на локалния кмет.

" Те са прави, тъй като ние би трябвало да поддържаме чистотата, нали приказваме за екология и непорочност в България, само че по какъв начин би трябвало да го създадем? Аз не мога да се оправя и няма по какъв начин да се оправя, тъй като в действителност аз не мога да заставам като пазач и да вардя ", добави Спаска Методиева.

Отговорът на Община Кюстендил - монтирането на видеонаблюдение по републиканската пътна мрежа е невероятно, само че ще бъдат сложени спомагателни контейнери за боклуци в обитаемоте места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР