Все пак е възможно България да подкрепи пакта за миграцията

...
Все пак е възможно България да подкрепи пакта за миграцията
Коментари Харесай

Кабинетът оставя вратичка за пакта за миграцията

Все отново е допустимо България да поддържа пакта за миграцията на Организация на обединените нации, макар че съдружният съвет на ръководещите разгласи, че няма да го подкрепим. Българската позиция още се създава и следва дефинитивно решение на държавното управление. Това се разбра след взаимното съвещание на двете парламентарни комисии - по външна политика и по вътрешна сигурност.
Министрите Екатерина Захариева и Младен Маринов не дадоха отговор еднопосочно на въпроса, заложен от депутати от Българска социалистическа партия, а по-късно и от публицистите.

По-рано, след час и половина диспути представителите на изпълнителната власт, на ГЕРБ и Движение за права и свободи заявиха поддръжката си за присъединението на България към въпросната декларация на Организация на обединените нации. Вътрешна македонска революционна организация и Българска социалистическа партия потвърдиха позицията си срещу. Тя беше изказана и след съвещанието на Коалиционния съвет в понеделник от страна на Патриотите.

България може във всеки един миг да се причисли към документа, стана ясно от изявлението пред депутатите на външната министърка. Захариева акцентира, че пакта за миграцията е в интерес на нашите 1 850 000 сънародници, които са емигранти сега.

Председателката на външната комисия Джема Грозданова посочи, че няма по какъв начин да се прави паралел сред Истанбулската спогодба и пакта, защото първият документ е обвързващ, до момента в който вторият няма подобен темперамент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР