Все от някъде човек на изкуството трябва да черпи вдъхновение,

...
Все от някъде човек на изкуството трябва да черпи вдъхновение,
Коментари Харесай

Певицата Михаела Маринова пред „Труд”: Никога няма да изпея нещо, което не е смислено

Все от някъде човек на изкуството би трябвало да черпи ентусиазъм, твърди младата звезда


Младата певица Михаела Маринова показа преди броени дни петото парче в кариерата си “Очи в очи ”. За плана самата изпълнителка споделя, че той много се разграничава от предходните й оферти в музикално отношение, и в него виждаме една по-зряла и пораснала Михаела.
 7-1  7-1-2  7-2-1  7-2-2
“Както всеки различен план, по този начин и тази ария е основана със ужасно доста обич, страст и ентусиазъм. Текстът не е ориентиран съответно към някого или към дадена обстановка, по-скоро съм заложила на общата тематика и смисъла в това, че много постоянно на множеството хора се случват тъкмо тези неща. Всъщност, посланието на песента идва от самия текст. Заглавието е “Очи в очи ” – т.е., аз обичам да съм директна, пряма с хората и в никакъв случай да не укривам това, което си мисля, да съм с отворена душа пред всички. А тематиката, която жегвам, е краят на една връзка, което е много постоянно изживявано от всички нас ”, изясни пред “Труд ” Михаела Маринова.

По думите на хитовата изпълнителка концепцията за раздялата не е нещо нечувано до момента, само че се постарала дружно с Павел Николов от дуото Павел и Венци Венц, с който е направила музиката и текста на “Очи в очи ”, да обзет тематика, която да може да повлияе на всички слушатели.

“Тази ария много се разграничава от предходните ми части в музикално отношение. Всъщност, към този момент виждаме една пораснала Михаела. Щастлива съм, че ми се случват тъкмо тези неща в живота и се чувствам към този момент по-зряла и по напълно друг метод обмислям. И това си проличава в “Очи в очи ”. Музиката към този момент звучи много по-категорично. Това сме гонили като резултат при правенето на парчето ”, изяснява гласовитата певица.

Видеото към песента е снимано от Люси Иларионов, с който Михаела работи за следващ път и с който добре се сработва. “Целият сюжет, който феновете виждат, е към този момент завършен дружно с Милен Данков. Първоначалните хрумвания за видеото още веднъж бяха на мен и Павел, само че след дълги срещи и диалози с екипа ми от “Вирджиния рекърдс ”, поканихме Милен, който да се включи в целия план и да го доразвием дружно. И в последна сметка финалният вид, който се вижда, е напълно концепцията на Милен ”, споделя 20-годишната звезда.

На въпрос по какъв начин се въодушевява да сътвори обещано парче и дали желае да наподобява на международните звезди, Михаела дава отговор: “Няма по какъв начин да не гледаш и да не искаш да приличаш на международните звезди. Все от някъде човек на изкуството би трябвало да черпи ентусиазъм. Факт е, че има лица на огромната сцена, от които няма по какъв начин да не се учим и да няма по какъв начин по някакъв метод, даже и без да желаеме, да подражаваме. Има много хора, които споделят “копираш! ” за който и да било. Не, това не е прекопирване. Вече всичко е толкоз употребявано и правено, че в един миг става доста мъчно човек да измисли “най-новото нещо на света ”. Разбира се, че черпим хрумвания извън, само че аз се въодушевявам не толкоз от звученето на музиката им и методите им на композиране, а по-скоро виждам осъществяването им на сцената, по какъв начин се държат с хората, по какъв начин споделят с почитателите, професионалното им отношение ”.

По думите й що се отнася до музиката – тя й идва от вътре. “Много е необичайно, само че аз и екипът ми мислим авансово напред. Когато създадем една ария, ние към този момент знаем какви ще бъдат идващите планове. Ето да вземем за пример, откакто приключих “Един против различен ”, аз към този момент имах концепцията за “Очи в очи ”. Знаех, че ми следва нещо друго, като нова страница в живота ми. И след нещата, които ми се случиха като триумфи в кариерата, ме накараха да допускам повече. И си споделих: “Искам ария с такова звучене! ”, каквото е в “Очи в очи ”. Отидох в студиото и споделих на Павел ”, споделя още надарената Михаела.

Звездата на “Вирджиния рекърдс ” е безапелационна, че харесва всички свои части, само че втората й ария “Не ти ли стига ” й е една от най-любимите песни, които е създавала. “Много я харесах, още до момента в който я правихме. По някакъв метод съм “пристрастена ” към тази ария ”, споделя тя и добавя, че има голяма пристрастеност към баладите.

“Смятам, че дори по-голямата ми мощ е тъкмо там. Вярвам, че умея да допирам хората по някакъв много специфичен метод и по тази причина в никакъв случай няма да спирам да върша такива песни. Не залагам просто на някакви бързи песни. Дори и да са такива, аз в никакъв случай няма да си разреша да изпея нещо, което да не е свястно ”, декларира гласовитата певица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР