Все още я има инерцията и липсва единна европейска здравна

...
Все още я има инерцията и липсва единна европейска здравна
Коментари Харесай

Ковачев: Трябва да обясни какъв би бил ефектът от поставянето на ваксината

Все още я има инерцията и липсва единна европейска здравна политика, а Европейският съюз има единствено добавена стойност да координира страните членки. Това сподели пред БНР евродепутатът.

В предаването „ Преди всички “ той посочи, че „ не може да има компромис във връзка с сигурността и не би трябвало бързането да значи, че може да се пропусне някой стадий от процеса на утвърждение на имунизациите “.

Относно подозренията и съпротивата против всеобщото имунизиране в разнообразни страни в Европа Ковачев означи, че е нужна „ безусловно транспарантна осведомителна акция във връзка с всяка от имунизациите с точни научни данни “. По думите му тайните теории в обществените мрежи водят до това, че „ терзанията са безусловно законни, по тази причина е нужно да има колкото се може по-пълна осведомителна акция във връзка с имунизациите “.

Специалисти би трябвало да изясняват за всяка обособена група какъв би бил резултатът от слагането на имунизацията, счита евродепутатът.

По тематиката за така наречен имунизационни паспорти и пътешестване против наложително сложена ваксина Ковачев разяснява: „ Това сигурно не може да бъде европейска политика, тъй като Европейският съюз няма такива пълномощия. Страните членки могат обаче да постановат ограничавания. “

И в този момент обстановката е такава, добави и даде образец с неналичието на обединен формуляр за пътуванията в съюза.

Ковачев счита, че по модела на Кипър и на други места може да бъде въведена практиката в случай че имаш ваксина, да не важат избрани ограничавания – да вземем за пример годен PCR тест или карантиниране за избран брой дни. „ Но това са напълно начални размишления върху вероятните разновидности. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР