Все още в процес на разработка бъдещите ефективни ваксини срещу

...
Все още в процес на разработка бъдещите ефективни ваксини срещу
Коментари Харесай

Богатите страни вече са на първа линия за бъдещите ваксини срещу COVID-19

Все още в развой на разработка бъдещите ефикасни ваксини против COVID-19 към този момент са обект на разбори и опасения от неравноправие в достъпа до тях. До момента богатите страни са блокирали повече от милиард дози коронавирусни ваксини, което поражда терзания, че останалият свят ще е финален на опашката в световните старания за победа против патогена, написа Bloomberg. Споразуменията на Съединени американски щати и Англия за обезпечаване на доставки от Sanofi и GlaxoSmithKline Plc, както и сред Япония и Pfizer Inc., са последните в редица сходни договорености досега. Европейският съюз също беше доста деен в предварителните поръчки за ваксини, доста преди някой да знае дали ще са ефикасни, напомня организацията.

Въпреки че интернационалните общности и редица народи дават обещание да създадат ваксините  налични за всички, в началото създадените дози надали ще задоволят търсенето в свят с почти 7,8 милиарда души. Възможността по-заможните страни да монополизират снабдяването - сюжет, който се разиграва при пандемията от свински грип през 2009 година, породи опасенията измежду бедните народи и редица здравни организации. На процедура Съединени американски щати, Англия, Европейският съюз и Япония до момента са " резервирали " 1,3 милиарда дози евентуални Covid имунизации, съгласно лондонската организация за разбори Airfinity.

Други към 1,5 милиарда дози са обект на покупко-продажби в развой на договаряне, демонстрират данните на организацията. „ Дори и при най-оптимистичните оценки за научния прогрес в това отношение, към момента няма задоволително ваксини за света “, показва Расмус Бех Хансен, основен изпълнителен шеф на Airfinity. При оценките за доставяне с ваксини е значимо също по този начин да се има поради, че множеството от разработките може да изискват приемане на две дози за оптималната успеваемост, сподели той.

Няколко от най-напредналите в разработките си компании като Университета в Оксфорд и сътрудник AstraZeneca Plc и Pfizer-BioNTech SE, към този момент са на финалната права, като се надяват, че скоро ще е налице задоволително надежно оръжие за битка с Covid. Но пред тях към момента има редица трудности: доказването, че техните ваксини ефикасни, приемането на публични утвърждения и позволения и увеличение на производството. Световните доставки може да не доближат 1 милиард дози до първото тримесечие на 2022 година, предвижда Airfinity.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР